Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

UFS 4.0 ile Telefonlar Hız Manyağı Olacak!

Samsung, yeni depolama birimi teknolojisi olan UFS 4.0 ile karşımıza çıktı. Bu teknoloji telefonların hızına hız katacak. İşte özellikleri.

Samsung bugün, bu yılın üçüncü çeyreğinde seri üretime girecek olan Evrensel Flash Depolama (UFS) çözümünün 4.0 sürümünün lansmanını duyurdu. UFS 4.0; akıllı telefonlar, tabletler ve katlanabilir cihazlar gibi cihazların hızını ve verimliliğini önemli ölçüde artıracaktır.

UFS 4.0 depolama çözümü, Galaxy Z Fold 4 ve aslında Galaxy Z Flip 4 gibi Samsung’un yeni katlanabilir cihazlarının en son modellerinde ilk çıkışını yapabilir. Ya da UFS 4.0 büyük olasılıkla 2023 yılında tanıtılacak olan Galaxy S23 ailesinde kullanılacak. Bu konuda henüz bir netlik olmadığını belirtelim.

Şirkete göre; yeni depolama teknolojisi şerit başına 23.2Gbps’ye kadar bant genişliğine sahip. Bu da UFS 3.1’in iki katı demek oluyor. Samsung’a göre, yeni teknolopji büyük miktarda veri işleme gerektiren 5G akıllı telefonlar için ideal.

Şirket ayrıca, yeni 7. nesil V-NAND teknolojisinin 4.200 MB/sn’ye kadar sıralı okuma performansının yanı sıra mevcut UFS 3.1 depolama sisteminin okuma ve yazma hızlarından önemli ölçüde daha hızlı olan 2.800 MB/sn’ye kadar sıralı yazma hızlarına ulaşabileceğini iddia ediyor.

UFS 4.0

Samsung, UFS 4.0’ı Samsung’un katlanabilir telefonları ve diğer teknoloji ürünlerinin yanı sıra diğer Android telefonlar, otomobiller ve AR ve VR uygulamaları için kullanılabilir hale getirmek için diğer şirketlerle birlikte çalışacağını söyledi. Samsung’a göre, güç verimliliğindeki gelişmeler nedeniyle, UFS 4.0 kullanan cihazlar daha uzun süre dayanırken, aynı zamanda daha hızlı yazma ve okuma hızlarından da yararlanıyor gibi görünüyor. Koreli üreticiye göre; yeni teknoloji , UFS 3.1’e göre yüzde 46’lık bir avantaj sunuyor..

Samsung, tüm bu geliştirmeleri daha da küçük bir pakete dahil etmeyi başardı. Örneğin, 512GB UFS 3.1 modülü, 11.5 x 13 x 1 mm boyutlarına sahip. Öte yandan, yeni modül de 1 TB depolama için maksimum 11 x 13 x 1 mm boyuta sahip olacak.

Samsung Galaxy S22’ye Rağmen Para Kazanacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu