Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S22 FE MediaTek İşlemcili İle Bir Sürpriz Yapabilir

Samsung önümüzdeki süreçte Galaxy S22 FE ve hatta Galaxy S23 serisinde MediaTek işlemciye geçiş yapabilir. Bu ilginç gelişmenin detaylarına göz atıyoruz.

Yeni bir rapora göre Samsung, Galaxy S22 FE ile başlayan ve Galaxy S23 ile devam edecek süreçte herkesi şaşırtan bir gelişmeye imza atabilir. Güney Koreli kaynaklara göre Galaxy S22 FE ve Galaxy S23 serisinde MediaTek işlemci kullanılacak.

Galaxy S22 FE / Galaxy S23 MediaTek işlemci İle Geliyor

Samsung şu ana kadar sadece giriş seviyesi bazı telefonlarda MediaTek işlemciler tercih etti. Üst ve orta segment telefonlarda hem Exynos ve hem de Qualcomm işlemciler kullanıldı. İddiaya göre Samsung artık üst segmentte de yönünü MediaTek’e çevirmek istiyor. Süreç ilk etapta Galaxy S22 FE modeli ile başlayacak. Yaz döneminde tanıtılması beklenen telefona muhtemelen Dimensity 9000 işlemcisi güç verecek.  Galaxy S23 serisi söz konusu olduğunda ise Dimensity 9000’in devam modeli olacak işlemciyi görmeyi bekleyebiliriz.

Rapora göre Galaxy S22 FE’de üretimin yarısında MediaTek işlemcinin kullanılacağını aktarıyor. Galaxy S23 serisinde ise telefonun Asya’da satılacak versiyonunda MediaTek işlemci kullanılması planlanıyor.

MediaTek yıllar süren çalışmaların ardından Dimensity 9000 ile birlikte üst segmentte Qualcomm’a rakip olan bir işlemci duyurdu. Dimensity 9000, AnTuTu tarafından açıklanan dünyanın en güçlü Android telefonları listesine iki modelle girmeyi başardı. İlerleyen dönemde bu modellerin sayısı artabilir.

Öte yandan bu gelişme Exynos işlemciler için tehlike çanlarının çaldığı anlamına geliyor. Exynos işlemciler her açıdan Snapdragon işlemcilerin gerisinde kalıyor. Son olarak Galaxy S22 serisine baktığımızda yazılım tarafından sorunların tümü Exynos işlemcili versiyonlarda ortaya çıktı. MediaTek işlemciler Exynos’a göre hem daha az maliyetli hem de Exynos’a göre daha yüksek performans vaat ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu