AndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi, Bir Ülkede Telefon Satamayacak

Xiaomi, Finlandiya'da telefon satamayacak. Finli operatörler, artık Xiaomi marka telefonları ithal etmeme ve satmama kararı aldı.

Xiaomi, Finlandiya’da telefon satamayacak. Finli operatörler, artık Xiaomi marka telefonları ithal etmeme ve satmama kararı aldı.

Suomimobiili tarafından hazırlanan bir rapora göre Xiaomi, cihazlarını Finlandiya’da satarken sorun yaşıyor olabilir. Üç büyük taşıyıcı, Telia, DNA ve Elisa, geçen yıl Ukrayna’da savaşın başlamasının ardından markanın Rusya’daki varlığına tepki olarak Çinli şirketin satışlarını askıya alıyor.

Öte yandan perakendeciler Gigantti ve Verkkokauppa, AB’nin Xiaomi’yi yasaklamaması nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar ürün satışına devam edeceklerini belirtti.

Şirket, Rusya’daki aktif varlığı nedeniyle bu yılın başlarında Ukrayna’daki Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı tarafından “uluslararası savaş sponsoru” ilan edildi. Xiaomi’nin Finlandiya’nın doğu komşusundaki faaliyetlerinden duyduğu memnuniyetsizlik, Telia’nın telefon üreticisiyle işbirliğinden vazgeçmesine ve yeni cihazlar satmamasına yol açtı; sadece stokta olanları satacak.

DNA mağazalarında artık Xiaomi telefonları sergilenmiyor ve operatör, markaya karşı duruşunu doğruladı. DNA CEO’su Sami Aavikko, Suomimobiili’ye şirketin Xiaomi’nin Rusya’daki durumu ele alma tarzından memnun olmadığını ve mevcut cihazlar tükendiğinde stokları yenilememeyi planladıklarını söyledi.

Taşıyıcının Tüketici Cihazları İş Direktörü Olli-Pekka Nokkonen, Elisa’nın daha ılımlı bir yaklaşım benimsediğini ve Xiaomi cihaz yelpazesini daraltacağını söyledi.

Perakendeci Veikon Kone, yaz aylarında Xiaomi telefonlarının satışını durduran ilk şirket oldu ancak daha sonra rekabetin bunu takip etmeyi reddetmesi üzerine kararını tersine çevirdi. Ancak mağazalarına yeni modeller eklemeyi planlamıyor. Xiaomi temsilcileri konu hakkında sessiz kalmaya karar verdi.

Kuzey ülkesi, bir asırdan fazla bir süredir Rusya karşıtı duygular besliyor ve hatta 1939’da, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’da yaşanana benzer bir işgale maruz kalıyordu. Geçen yıl yapılan bir ankete göre, katılımcıların dörtte üçü Finlandiya nüfusunun (%76’sı) Rusya hakkında olumsuz görüşe sahip ve %90’dan fazlası Rusya’nın dünya barışı için bir tehdit olduğuna inanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu