Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12S Ultra İncelemesi MKBHD Tarafından Yayınlandı

Ünlü YouTuber, MKBHD karşımıza Xiaomi 12S Ultra incelemesi ile çıktı. Kamera canavarı telefon övgüleri toplamayı başardı.

Xiaomi’nin yeni canavarı övgüleri üzerine almaya devam ediyor.  YouTube’da 15 milyondan fazla abonesi bulunan MKBHD karşımıza Xiaomi 12S Ultra incelemesi ile çıktı. Kamera tarafında rakipsiz olan bu telefon MKBHD’den de tam puan almayı başardı diyebiliriz.

Xiaomi Mi 12S Ultra’nın en büyük özelliği, Sony ile ortaklaşa geliştirilen bir inçlik 50MP IMX989 sensörle donatılması oluyor. 1 inç büyüklüğündeki bu lensin piksel boyutu 3,2μm olup, gürültü azaltma özelliği, geniş dinamik aralık ve mükemmel ayrıntı sağlıyor. Ayrıca arka lenslerin tamamı 8K video kaydını destekliyor.

MKBHD yani Marques Brownlee, Xiaomi 12S Ultra kameralı telefonunun güçlü ve zayıf yönlerine dikkat çekti ve ayrıca birçok fotoğraf ve video yayınladı. Başlangıç ​​olarak, akıllı telefon pazarındaki en büyük görüntü sensörüne sahip 50 megapiksel kamera, yuvarlak modülün merkezinde değil, solunda yer alıyor. Merkezde ise ilginç bir şekilde ultra geniş açılı bir kamera bulunuyor.

Marques Brownlee Xiaomi’nin arama yapabilen fotoğraf makinası ile ilgili; “Bu kamera olağanüstü ve çoğu senaryoda gerçekten çok iyi. Ana 50 megapiksel kamera harika ayrıntılar sağlıyor. Ayrıca diğer amiral gemilerinin çok iyi fotoğraflar çektiği yerlerde gerçekten çok iyi fotoğraflar çekebilir.” ifadelerini kullanıyor.

Telefon ayrıca otomatik odaklama sisteminin ve deklanşörün çalışma hızı ile de dikkat çekiyor. Kamera, hareket halindeki nesnelerin bulanıklık olmadan net resimlerini çekmenizi sağlıyor. Galaxy S22 Ultra bu telefonun getir götürünü yapar diyebiliriz.

Ancak Xiaomi 12S Ultra, video kaydederken garip bir şekilde çalışan algoritmalar nedeniyle eleştiriliyor. Ayrıca, MKBHD ana kameranın yakınındaki nesneleri çekerken görüntünün ön kenarını çok fazla bulanıklaştırarak sizi tamamen farklı renk çoğaltma parametrelerinin ve genişletilmiş dinamik aralığının çok iyi olduğunu belirtiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu