Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Bim ve A-101’den telefon almak sakıncalı mı?

Ülkemizde son yıllarda zincir market furyası aldı başını gidiyor. Bu konuda en etkili iki mağaza ise Bim Market ve A-101 market zincirleri. Bu iki marketin de son dönemde telefon satmaya başladıklarına şahit oluyoruz. Uygun fiyatları ile piyasanın altında belli adetlerde satışa sunulan bu telefonların kısa süre içinde bittiğini ve birçok kişinin de satış günü marketlerin önünde kuyruk oluşturduğunu görüyoruz. Bazı okuyucularımız bizler bu konuda soru sordular ve zincir mağazalar aracılığı ile telefon almanın doğru olup olmadığını sordular. Biz de buna bir cevap vermek istedik. Zira özellikle orta yaş üzerinde birçok kullanıcı genellikle buralardan alışveriş yapıyor ve bu noktada da yanılmak istemiyorlar.

Zincir marketler ile telefon alınmalı mı?

Bu sorunun aslında genel bir cevabı var. Bir üretici aldığınız ürün karşısında size resmi garanti belgesi ve / veya resmi fatura verebiliyorsa; siz zaten Tüketici Kanunları tarafından korunuyorsunuz demektir. Ülkemizdeki Tüketici Yasası ise neredeyse hiçbir ülkede olmadığı kadar tüketiciyi koruyan bir yapıda ve bundan dolayı da birçok Çinli üretici ülkemiz pazarına yanaşmıyor. Bunların başında ise Xiaomi ve Oppo geliyor.

A-101 ve Bim gibi marketlerden de telefon almak gayet mantıklı zira bu mağazaların garantisi olmayan bir ürünü satma gibi bir durumları söz konusu olamaz. Bu noktada siz tüketici olarak hangi garanti altında ürünlerin satıldığını irdeleyebilirsiniz. Bilinen en yaygın garantili servisleri ise Delta, GenPA ve KVK oluyor. Bunlardan hangisine daha çok güveniyorsanız o şirketin verdiği garantiye göre seçim yapabilirsiniz.

Telefon bozulursa markete mi götüreceğiz?

Bu noktada marketin size takdir edersiniz ki yardımcı olması pek mümkün görünmüyor. Zincir market aracılığı ile aldığınız telefonda yaşadığınız bir arıza sonrasında garanti kartında yazan numaraları arayarak servis merkezine ürünü ücretsiz bir şekilde göndererek ürünün tamirini talep edebilirsiniz. Şunu unutmayın; telefonunuzda düşme ve darbe ile ilgili bir deformasyon varsa; bu sizin telefonunuzun ücretli tamiri ile sonuçlanır. Yani telefonunuzu kesinlikle ama kesinlikle cam film ve koruyucu kılıf ile koruyun. Bizden size bir dost tavsiyesi…

Migros, Xiaomi Mi 8 ve Redmi S2 satışına başlıyor! Fiyatlar fena görünmüyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu