Akıllı TelefonAndroidGenel

Xiaomi Mi 5s Yılın Telefonu Olabilir!

Xiaomi’den bu defa çok ama çok iddialı bir telefon geliyor. Çinli üreticinin yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 5s modelinin özellikleri belli oldu.

Fiyat/performans odaklı mobil çözümleriyle adından söz ettiren Xiaomi, haziran ayında duyurduğu Mi 5 modelini donanım tarafında yenileyerek bir kez daha tükecilerin karşısına çıkarak. Xiaomi Mi 5s olarak isimlendirilecek akıllı telefonun tüm teknik detayları ortaya çıktı.

Xiaomi Mi 5s özellikleri

AndroidPure.com sitesi tarafından yayınlanan teknik özellikler, Xiaomi Mi 5s modelini mobil dünyasının en güçlü telefonlarından biri yapıyor. Telefonda 5.15 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekran yer alıyor. NTSC renk gamının %95’ini karşılayabilen ekran 650 nit parlaklığa erişebiliyor. Ekran ayrıca basınca duyarlı bir yapıda.

Dört çekirdekli ve 2.4 GHz hıza erişebilen Snapdragon 821 işlemcisinden güç alacak Xiaomi Mi 5s modelinde grafik yükünü 650 MHz hızında çalışan Adreno 530 üstleniyor.

xiaomi-mi-5s

Xiaomi Mi 5s’in bellek birimi dikkat çekeci. 6 GB RAM’in yer alacağı telefonda 256 GB UFS 2.0 bellek kullanılacak.  Sitenin iddiasına gore telefonun 4 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip modeli de olacak.

Xiaomi Mi 5s’te dört eksenli OIS özelliğine sahip 16 megapiksel arka kamera yer alıyor. F/1.8 lensin eşlik ettiği kamera faz algılamalı odaklanma gerçekleştirebiliyor. Çift tonlu LED flaş ile desteklenen kamera ayrıca 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Qualcomm tarafından geliştirilen Quaick Charge 3.0 teknolojisini destekleyen 3.490 mAh kapasiteli pilin yer aldığı Xiaomi Mi 5s’te USB Type-C bağlantı noktası yer alıyor. Ultrasonik parmak izi tarayıcısı ve NFC telefonda yer alacak digger başlıca özellikler olacak.

Xiaomi Mi 5s’in yıl bitmeden satışa sunulması bekleniyor.

>> İlginizi çekebilir; 16 GB iPhone Sahiplerinin Acı Sonu!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu