Güncel Teknoloji HaberleriOyun Haberleri

CAPCOM, Tepkilerin Ardından Resident Evil Kararından Vazgeçti

Dünyanın en büyük oyun firmalarından CAPCOM, tepki çeken bir karara imza atmıştı, bu karardan vazgeçildi ve firma özür diledi.

CAPCOM’un, Enigma Protector aracılığıyla dijital haklar yönetimi (DRM) getiren Resident Evil Revelations güncellemesini geri aldığı bildirildi.

Bunların hepsi Steam’de devasa bir inceleme bombardımanı katmanıyla başladı; burada kullanıcılar, özellikle modlamanın uygulandığı durumlarda oyunun performans düşüşü ve çökmeler gibi birden fazla sorunla karşı karşıya kaldığından şikayetçi oldu. Bu, on yıllık bir oyun için 200’den fazla olumsuz yorumla sonuçlandı ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde CAPCOM, DRM güncellemesini geri alacak kadar hızlı davrandı ve stüdyonun kararından hayal kırıklığına uğrayan tüm Steam kullanıcılarına aşağıdaki mesajı yayınladı:

Yayınlanan son güncellemede gözlemlenen bir sorun nedeniyle ilgili güncellemeyi geri aldık. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve sorun çözüldükten sonra güncellemeyi yeniden yayınlayacağız. Sabrınız ve işbirliğiniz için çok teşekkür ederiz.

-CAPCOM

Bu hamle, CAPCOM’un PC’de oyun oynarken modlamayı bir sınırlama olarak tanımladığı için oyunlarında modlamayı ortadan kaldırma taahhüdünün bir başka örneğiydi. Ancak buradaki şaşırtıcı gerçek, 11 yıllık bir oyuna DRM eklemenin tuhaf bir hareket olduğu. Aynı zamanda, Japon yayıncı Enigma Protector DRM’yi daha önce Mega Man Battle Network Legacy Collection, Ghost Trick: Phantom Detective, Capcom Arcade Stadium ve Arcade 2nd Stadium, Mega Man Zero/’ya eklediği için Resident Evil Revelations ilk örnek değildi. ZX Legacy Koleksiyonu, Resident Evil 5, Street Fighter 30th Anniversary Koleksiyonu ve Strider da bunlara örnek verilebilir.

CAPCOM, Enigma Protector DRM fiyaskosuna ilişkin başka bir açıklama yapmadı. Ancak PC’deki DRM’leri çevreleyen söylemi yeniledi. Oyuncular geleneksel olarak darboğaz ve performans sorunlarının potansiyel kaynağı olarak Denuvo’ya odaklanmışlardı, ancak artık Enigma Protector da kendisini ateş altında bulabilir.

CAPCOM, aynısını yenileriyle yapmaya çalışmadan önce bu yeni DRM’yi eski oyunlarına mı ekliyordu? Emin olmak için bir sonraki sürümleri olan Dragon’s Dogma 2’ye (22 Mart’ta çıkacak) kadar beklememiz gerekecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu