Akıllı TelefonAndroidAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

Apple Dynamic Island Bu Uygulama İle Android’e Geldi

Apple, iPhone 14 Pro serisinde yer verdiği Apple Dynamic Island özelliği epey bir konuşuldu. Geliştiriciler durur mu? Özellik Android telefonlara geldi bile.

Apple, pek çok kişinin çirkin bulduğu çentiği nihayet iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde kaldırdı. Apple çentik yerine telefonlarda Dynamic Island olarak adlandırdığı ve pek çok yönden işlevsel hale getirdiği hap şeklinde bir adaya yer verdi. Söz konusu dinamik ada, ön kamera ve FaceID sensörlerine ev sahipliği yapmanın yanında bir dizi uyarı, bildirim ve etkileşim türlerini ortaya koyacak şekilde tasarlandı.

Pek çok kişinin tam not verdiği Dynamic Island özelliği çok geçmeden Android ekosisteminde kullanıma sunuldu. Realme dışında henüz bir üretici dinamik ada özelliğini resmi olarak gündemine almış değil. Fakat Android’in açık kaynak kodlu oluşu geliştiricileri anında Dynamic Island özelliğine itti. Bu noktada iyi dizayn edilmiş bir uygulama Google Play Store’da yerini aldı bile.

Jawomo tarafından geliştirilen DynamicSpot adlı yeni bir uygulama, Apple’ın Dinamik Adası’nı bir dereceye kadar taklit edebilmekte. Uygulama şu anda Play Store’da ücretsiz olarak mevcut ve Android cihazınızda çentiğin bulunduğu yere göre “adanın” konumunu ve boyutunu ayarlamanıza olanak tanıyor. Ayrıca uygulamada çok sayıda özelleştirme yer almakta. Ekranınızda görüntülenmesini istediğiniz uygulamları seçebiliyorsunuz. Ayrıca, DynamicSpot aynı anda iki açılır pencerede bildirimler gösterebilmekte. Uygulamanın ücretsiz sürümü sınırlı işlevlerle birlikte gelirken, Pro versiyon için 4.99 $ ödeme yapmanız gerekiyor. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu