Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei’nin çılgın projesi Google Fuchsia mı?

Merakla beklenen Google Fuchsia projesi bugün kapılarını geliştiricilere açtı. Huawei’nin B planı Fuchsia işletim sistemi olabilir mi?

Huawei‘nin başına gelenlerden sonra mobil pazarın kendini ciddi anlamda sağlama alması gerektiği ortadaki gerçeklerden birisi. Huawei‘nin düştüğü durum tüm Çinli üreticiler ve hatta Güney Koreli üreticiler tarafından da yaşanabilir bir durum olarak görünüyor. Google Fuchsia bu duruma bir çözüm olur mu bilemiyoruz ama belli bir noktada alternatif olabilecek gibi görünüyor. Zira Google bu konuda ciddi bir çalışma yürütüyor. Bugün başlatılan bir sitede yeni nesil işletim sisteminin kaynak kodları geliştiriciler için dağıtılmaya başlandı. Siteye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Google Fuchsia her akıllı cihazda çalışacak!

Bu işletim sistemi Android ve Chrome OS işletim sisteminden daha farklı bir yapı ile karşımıza çıkacak ve hem telefon, hem PC hem de akıllı ev ürünlerinde kullanılabilecek ve böylece çok daha geniş çaplı bir kullanım sağlanacak. Bu ekosistemin Android ekosisteminden daha fazla kişiye ulaşacağı ise kesin olan detaylardan birisi. Geçtiğimiz günlerde Huawei‘nin Kirin 970 yonga seti desteğine kavuşan ve Honor Play cep telefonunda çalıştırılan işletim sisteminin kısa süre içinde hayatımıza gireceğini de söyleyebiliriz.

Huawei Yönetim Kurulu bu haberi okuyorsa; ne yapıp edip bu işletim sisteminin haklarını kendi üstüne almasını öneriyoruz…

Trump açıkladı! Amerika Huawei 5G alt yapısını kullanacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu