AndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Android Q ve Android Pie karşılaştırma videosu! Detaylar her şeydir…


Google’ın mobil işletim sistemi Android, her yıl kendini güncelleyen bir yapı ile karşımızda. Biz bunun doğru bir yaklaşım olduğunu kesinlikle düşünmüyoruz ama birçok amiral gemisi model Android güncellemelerinden mahrum kalarak Android ekosisteminin çöplüğüne atılıyor. Bundan dolayı da biz yeni sürüm Android güncellemelerinin 2 yılda bir yapılması taraftarıyız. Belki de bu sayede LG G6, Galaxy S8, Huawei P10 gibi telefonlar da güncelleme alabilir. Google yeni nesil mobil işletim sistemi Android Q ve Android Pie XDA tarafından karşılaştırıldı ve biz de teknoburada.net olarak bu videoyu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Android O ve Android Pie karşılaştırma

Ortaya çıkan videoda Android Q işletim sisteminin dah çok erken bir sürüm olduğunu Google Search kısmından anlıyoruz ama bu da kalabilir zira oldukça nostaljik bir görüntü olmuş. İki işletim sistemi arasındaki en büyük fark ise tabii ki Dark Mode adı verilen karanlık tema seçimi ve güvenlik güncellemesi olmuş. Videoyu dikkatle izlerseniz yenin esil Android Q işletim sisteminde bir program arka tarafta çalışmaya başladığında telefonun hangi donanımı (mikrofon, kamera, GPS vb) kullandığı da görülüyor.

Android Q
Android Q

Bunun arka kapısı var mıdır derseniz? Neyin yok ki cevabını veririz. Yani bir uygulama mikrofonu kullanıyorsa; bunu Android işletim sistemine göstermeyebilir; ya da Android işletim sistemi bunu size göstermeyebilir ve siz kendinizi güvende hissedersiniz. Tabii bu bizim kendi yorumumuz.

Bakalım Android O bize ne sunacak? Daha Oppo Find X‘e Android Pie bile yükleyememiş birisi olarak bunu söylüyoruz. İşin de trajikomik durumu bu…

Huawei Mate 20 Pro DxOMark puanı belli oldu! Söyleyeceklerimiz var!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu