Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Haritalar Güncellendi! Artık Adres Bulmak Çocuk Oyuncağı

Google Haritalar sokak görünümü özelliği yepyeni bir özelliğe kavuştu. Son gelen güncelleme ile birlikte artık adres bulmak çok daha kolay!

Teknolojinin hayatımızı kolaylaştıran en önemli nimetlerinden biriside navigasyon oldu. Artık yol tarifleri yerini atılan konumlara bırakmışken sokak görünümü özelliği sayesindeyse şehir şehir ülke ülke gezebilir olduk. Bu sayede oturduğumuz yerden dünya turuna bile çıkabiliriz.

Google mühendisleri ise bu sevilen özelliği biraz daha ileriye taşıyor. Bir süredir Google Haritalar web sürümde yer alan sokak görünümü ve haritayı bir arada görebilme şansı, yayınlanan bir  güncelleme ile birlikte Android modeller içinde kullanılabilir oldu.

Gelen bu özellik sayesinde Android işletim sistemli akıllı telefonlarda ekran ikiye bölünerek hem sokak görünümünü hem de haritayı aynı anda görebileceksiniz. Üst tarafta sokak görünümünde ilerleyebilir veya aşağıdaki haritadan direk başka bir sokağa atlayabilirsiniz.

Tabi bulunduğunuz konumun sokak görünümünü destekliyor olması şart. Bunun için haritada sokağın veya caddenin mavi ile çizilmiş olması gerekiyor.

Söz konusu bu yeniliğin iOS dünyası için ne zaman yayınlanacağı ise bilinmiyor. Ayrıca Google geçtiğimiz günlerde yaya yol tariflerinde hayatımızı kolaylaştıran bir özelliği daha yayınlamıştı. Telefonumuzun kamerasıyla arıtılmış gerçeklik teknolojilerini bir araya getiren Google, canlı olarak hangi sokakta olduğumuzu ve hangi yöne gitmemiz gerektiğini bize gösterebiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu