Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Yeni Xiaomi cihazı adeta bilgisayar olacak! Kaç GB RAM dediniz?

Son dönemlerde dur durak bilmeden gelişen akıllı telefonlar, RAM kapasitelerini de gereğinden fazla arttırdı. Bu duruma el atan şirket ise, yine Xiaomi oldu! Peki bu Xiaomi RAM konusunda nasıl bir adım attı?

Akıllı telefonlar son yıllarda öylesine gelişti, öylesine çeşitlendi ki; bugün birçok markanın adını dahi aklımızda tutamıyoruz. Özellikle donanım tarafında büyük gelişmeler ile karşımıza çıkan bu fiziksel olarak küçük ama hayatımızda kapladığı yer açısından “büyük” cihazlar, zamanında 2GB RAM ile her şeyimizi hallederken, bugün 4GB RAM kapasiteleri birçoğumuza yetersiz geliyor. Bu sebepten ötürü çalışmalara hız veren üreticiler, piyasadaki 12GB RAM‘li telefonların ardından bu kez de 16GB RAM‘li cihazları bizlerle buluşturacak. Bunu yapacak ilk firma ise, Çin’in Apple’ı Xiaomi

Xiaomi RAM tarafında yine çok agresif

Söylenenlere göre bundan sonraki amiral gemisi cihazında 16GB RAM kullanacak olan Xiaomi, Mi Mix Alpha benzeri bir tasarımı da bizlerle buluşturacak. Aynı zamanda Snapdragon 865 yongasından güç alması beklenen ve 120Hz tazeleme hızına sahip ekranıyla göz dolduracak olan cihaz, aynı zamanda şirketin üzerinde çalıştığı iki amiral gemisinden biri olacak. Yine cihazlardan birisinin kavisli ekrana sahip olma ihtimali bulunurken, bazı iddialar cihazın Mi Mix 4 olacağını belirtiyor.

Bunların dışında net bir sızıntı olmasa da Xiaomi’nin tıpkı Nubia Red Magic 5G‘de gördüğümüz gibi 16GB RAM kapasiteli bir cihazla gelecek olması, şüphesiz birçok insanı da düşündürdü. Neticede bir akıllı telefon ile yapılabilecek işlemler belli iken, sırf “Önceki cihazdan daha güçlü” demek adına böyle adımlar atılması, maliyeti arttırmaktan başka bir şey değil. En azından bizim görüşümüz bu şekilde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu