AndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Z Fold 5, Yeni Menteşesiyle Testlerden Geçmeye Başladı

Yeni bir rapora göre Galaxy Z Fold 5 için test süreci başladı. Bu süreçte telefonun en çok menteşe sistemi merak ediliyor.

Güney Koreli The Elec sitesi tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Samsung, her zamanki gibi bu yılın ikinci yarısında, muhtemelen Ağustos ayında yeni katlanabilir telefonlarını duyuracak. Beklenti Galaxy Z Fold ve Z Flip 5 şeklinde iki modelin tanıtılacağı yönünde. Raporda ayrıca Galaxy Z Fold5 için yeni damla menteşenin test edilmeye başlandığı bildiriliyor.

Damla menteşe, eksenin menteşe içinde kendi üzerinde dönmesini sağlayan ve birçok avantajı olan, yaygın olarak kullanılan bir tasarımdır. Telefonun iki yarısı arasındaki boşluğu azalttığı gibi ekrandaki kırışıklıkları da en aza indirir.

Samsung, bu yılki CES 2023’te 15,8 mm kalınlığındaki mevcut uygulamanın aksine 14 mm inceliğinde yeni bir menteşe tasarımı sergiledi. Bu menteşe sistemi yüksek ihtimalle yeni Fold serisi telefonda yer alacak.

Samsung’un Z Fold 5 içn başlattığı dahili testi biraz zaman alabilir çünkü tek bir prototipin test edilmesi yaklaşık beş gün sürmekte ve ölçüt 200 bin katlama. Bu kadar katlamadan sonra menteşenin ilk sıklığının ve gücünün yüzde 85’ini koruması gerekiyor.

Galaxy Z Fold 5 Muhtemel Özellikleri

Galaxy Z Fold 5’in Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alması bekleniyor. Telefonda S-Pen desteği olacak, fakat bunun için harici bir yuva olmayacak. Önceki modellerde olduğu gibi kalem telefon dışında taşınacak.

Galaxy Z Fold 5’in ayrıca kamera özellikleri merak ediliyor. Ana kamerada  50 megapiksel ISOCELL GN3 sensörün yer alması bekleniyor. Dış ekran üzerine konumlandırılacak kameranın ise 12 megapiksel olacağı gelen bilgiler arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu