Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei HarmonyOS ile çalışan telefon yakında gelebilir!

Huawei’den beklenen hamle geldi. Huawei HarmonyOS işletim sistemine sahip telefonların çok yakında satışa sunulacağı iddia ediliyor.

Huawei ile Google‘ın daha doğrusu Donald Trump‘ın Çin’e karşı olan tutumundan dolayı arası açılmıştı. Bu süreçte Huawei’nin Android lisansı iptal edilmiş ve Google Servisleri, Huawei’nin telefonların yer verilemez hala gelmişti. Eli armut toplamayan Huawei de Android’e rakip olmak için kolları sıvamıştı. Huawei HarmonyOS ile karşımıza çıkan Çinli firma, bu işletim sistemine yavaş yavaş cihazlarında yer vermeye başlamıştı.

Henüz telefonlarında Android işletim sistemi kullanan Huawei’nin çok yakında karşımıza HarmonyOS ile çalışan bir telefon ile çıkacağı iddia ediliyor. Firmanın daha önce yaptığı açıklamalara bakacak olursak; zaten 2020 yılı bitmeden Android ile çalışmayan bir telefon üretileceği söylenmişti. Ancak bu açıklamanın ardından köklü hamleler gelmemişti.

HarmonyOS

Huawei, Eylül ayında karşımıza Huawei Mate 40 ailesi ile çıkacak. Kirin 1000 yonga setinden beslenecek olan bu telefonlar yine Android ile çalışacak. Huawei risk almamak için en doğru olanı yapıp, orta segment bir telefonunda HarmonyOS‘e yer verecektir.

Uygulama konusunda Android’e uygulama geliştirmek kadar kolay olacağı söylenen bu işletim sistemine popüler uygulamalar hızlı bir şekilde gelecek. Huawei AppGallery üzerinden sunulacak olan bu uygulamaların sayısı Android’e yaklaştığı an Google’ın tahtı sallacaktır.

Huawei’yi bitirmek isterken daha da güçlü hale getiren Donald Trump’ın bir sonraki hamlesi merak ediliyor. Umarız iki ülke arasındaki gerginlik bir an önce son bulur ve teknolojinin gelişiminin önüne ket vurulmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu