DonanımGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemTCLTeknoloji

TCL, Ultra İnce Tablet Ekranı Geliştirdi

TCL, yüzde 96 ekran-gövde oranına sahip hem devasa hem de ultra ince ve hafif bir tablet ekranı geliştirdi.

TCL CSOT geçtiğimiz saatlerde OLED ekran teknolojisinde optimize edilmiş ve yükseltilmiş yüksek görüntü kalitesi sunan ultra ince ve hafif bir tablet ekranı geliştirdiğini duyurdu. Yeni geliştirilen panelin ayrıca yüksek bir yenileme hızına ve ekran-gövde oranı sunduğunu da iddia ediyor. Bunların yanında ayrıca hassas dokunma teknolojisi kullanılarak üretildiği belirtiliyor.

Ortaya çıkan raporlara bakıldığında TCL CSOT’un geleneksel teknolojilerin yeteneklerini aşarak panelin görüntü kalitesini ve renk alanında önemli optimizasyon çalışmalarını yürüttüğünü gösteriyor. Maksimum 4K çözünürlüğe kadar çıkan ekran teknolojisi, medya içeriğinin daha rafine ve canlı bir şekilde net görünmesini sağlıyor.

Panelin özelliklerine devam etmemiz gerekirse renk gamı kapsamı yüzde 100 DCI-P3 kapsama alanında tam bir renk yelpazesi sağlayan profesyonel sinema ekranları ile aynı yapıya sahip. Bu teknoloji sayesinde 4K çözünürlükte 60/120Hz ekran yenileme hızını hala destekleyebiliyor. Düşük frekansların dinamik geçişini hızlı bir şekilde algılarken güç tüketimini sorunsuz bir şekilde azaltarak sorunsuz bir deneyim sağlıyor.

TCL CSOT ekran için yüzde 96’ya varan ekran-gövde oranına ulaşabilen ve daha geniş bir görüş alanı sağlayan son derece dar bir çerçeve teknolojisini de bu panelde kullanıyor. Geleneksel eklenti teknolojisini DOT (Doğrudan Hücre İçi Dokunma) adı verilen bir çözüm ile birlikte dokunmatik kontrolünü dönüştürüyor.

İlginizi Çekebilir: TCL 406 Karşınızda! Tasarım ve Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Haberimizin sonuna gelirken bu yenilikçi teknoloji kullanıcılar için dokunmatik ve ekran öğelerini doğrudan panele sorunsuz bir şekilde entegre ederek daha ince bir ekran ve daha fazla iç alan sağlıyor. Son olarak panel aktif kalemleri destekliyor ve 240Hz’lik etkileyici bir dokunma örneklenme oranına sahip.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu