Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi DxOMark Profili ile Daha Güçlü!

Çinli Xiaomi DxOMark profilini telefonlarına eklemeye başladı. Artık belli başlı modellerde DxOMark’ın profili kullanılabilecek.

Mart ayında tanıtılan Xiaomi Mi 10S, DxOMark‘a göre ses kaydı ve oynatma kalitesi açısından en iyi telefonlar listesinin başında yer almayı başarmıştı. Xiaomi Mi 10S, hem ses hem de ses kaydı için 80 puan aldı. Telefon, Harman Kardon tarafından ayarlanmış simetrik stereo hoparlörler ile gelen bu modelden sonra Xiaomi DxOMark için düğmeye bastı. Xiaomi’nin son hamlesi rakiplerini baya kıskandıracak türden.

Şimdiye kadar, Xiaomi Mi 10S, 81 puan alan oyuncu telefonu Black Shark 4 Pro hariç, bu üreticinin en iyi ses veren telefonu konumunda. Ancak resmi olarak Xiaomi tarafından kurulan başka bir şirket tarafından üretiliyor.

Telefonun piyasaya sürülmesinden yarım yıldan fazla bir süre sonra şirket, iki farklı ses profili arasında geçiş yapma özelliğini duyurdu. Telefonun DxOMark laboratuvarında test edildiği ses profili kademe kademe sisteme eklenmeye başlandı. Ancak bazı kullanıcılar fabrika ses profilinin DxOMark profilinden daha iyi olduğundan şikayet ediyor. Geri bildirim aldıktan sonra Xiaomi, kullanıcılara aralarından seçim yapabilecekleri her iki ses profilini de sunmaya karar verdi.

Redmi Note 10S

Xiaomi’nin resmi duyurusuna göre kullanıcılar, ayarlarda ses profillerini değiştirebilecekler. Güncelleme ise Cuma kademeli olarak yayınlanacak. Peki, kullanıcılar neden ses kalitesinden şikayet ediyor? Aslında DxOMark doğal ve net ses konusunda test yapıyor. DxOMark’ın profilinin gayet başarılı olduğu söyleniyor. Ancak çoğu kullanıcı yüksek sesi iyi ses olarak karıştırdığından bu tip şikayetler ortaya çıkabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu