Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 ekran sorunu şimdiden başladı! Sonun OnePlus gibi olmasın Apple

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre iPhone 12 ekran üretimi ciddi anlamda sekteye uğrayacak gibi görünüyor. Sırf bu yüzden iPhone 12 satışları ertelenebilir.

Apple, ürünlerinde kullandığı donanımları dış tedarikçilerden alan bir üreticidir. Aslına bakarsanız bir noktada toplama üretim yapan bir şirket de diyebiliriz. Apple, Samsung gibi bir anlayış yerine (Samsung her parçayı kendisi üretiyor) farklı tedarikçilerden ürünler alarak telefonlarını, tabletlerini ve bilgisayarlarını yapma yoluna gidiyor. iPhone 12 ekran tedariki ile ilgili de Apple bu yolu tercih ederek PC tarafında çalıştığı BOE (Beijing Oriental Electronics Group Co., Ltd ) ile bir ortaklığa gitmeye karar vermişti.

Vermişti diyoruz zira Apple ve BOE arasında yapılan OLED ekranlar anlaşmasındaki kalite kontrol süreçlerini iPhone 12 BOE OLED ekranlarının geçemediği raporları gelmeye başladı. Peki bu süreç iPhone 12‘lerin çıkış tarihini etkiler mi?

Bu sorunun cevabını bilemiyoruz zira gelen bilgiler verimlilik raporlarını ortaya koymuyor. Yani bu kalite kontrol süreçleri sonrasında üretilen tüm ekranlar mı yetersiz yoksa verimlilik %50 seviyesinde mi? Açıkçasını söylemek gerekirse önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalar bu sürecin de devamını ortaya koyacaktır.

Apple iPhone 12 ekran üretimi için Samsung’un kapısını çalabilir! Ya da LG

Görünen o ki; Apple satış tarafında sorun yaşamamak için OLED ekran konusunda en başarılı üreticiler olan Samsung ve LG’nin kapısını istemese de çalabilir. Zira BOE konusunda ısrarcı olunursa OnePlus 8 serisinde yaşanan ve iade / değişim sürecinin başlamasına sebep olan yeşil ekran vs gibi sorunlar ortaya çıkabilir…

OnePlus telefonları geri mi toplayacak? OnePlus 8 ekran sorunu…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu