Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei İngiltere pazarına giriyor mu? Çıkıyor mu?

Herkesin merakla beklediği Huawei İngiltere pazarında ne yapacak sorusunun cevabı bugün ortaya çıktı. Trump çok kızacak, çok…

Huawei ve Amerika arasındaki gerilim devam ederken Amerikan Hükumeti’nden yapılan açıklamaya göre Amerika daha sert önlemler alarak yola devam edecek. Hatta biliyorsunuz Amerika sadece kendisinin aldığı yaptırım gücü ile değil müttefiklerinin de Huawei kullanmalarına yasak getirtmek istiyor. Bu noktada en önemli kale ise İngiltere. Zira Amerika ve İngiltere birçok konuda birlikte hareket ediyor. Huawei İngiltere 5G pazarı için çok önemli bir üretici.

Huawei, İngiliz GSM Operatörleri ile 15 yıldır birlikte çalışıyor ve bugüne kadar da 5G tarafında İngiltere’de ciddi bir yatırım gücü bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde İngiliz GSM Operatörleri başta Vodafone olmak üzere İngiliz Başbakanı’na bir mektup yazarak; “Huawei’nin yasaklanmasının onlar 1 yıl ile 3 yıl geriye atabileceğini” dile getirdiler.

Bunun üzerine bugün China Daily yaptığı bir haberde, İngiliz Hükumeti’nin bugün “yüksek riskli satıcıların” 5G ağ altyapısı için ekipman sağlamasına izin vereceğini açıkladığını dile getirdi. Peki bu ne anlama geliyor?

Huawei İngiltere 5G ağlarını örecek!

Bu sizin de anlayacağınız üzere İngiltere’nin izin vereceğini ama Çinli üreticinin İngiltere’de “yüksek riskli şirketler” arasında olacağını ve sürekli olarak gözlem altında olacağı anlamına geliyor.Her ne olursa olsun İngiltere’nin verdiği bu karar çok önemli. Bu karar Avrupa Birliği için de örnek olacaktır…

Trump yalnız başına kalıyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu