Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S21 için One UI 4 Test Süreci Başladı!


Samsung, merakla beklenen Galaxy S21 için One UI 4 test sürecinin başladığını bugün resmi olarak açıkladı. İşte güncellemenin yenilikleri.

Google’ın Android 12 lansmanı sırasında beta sürecine hiçbir Samsung imzalı telefonun yer almaması dikkat çekmişti. Ancak bu durumun neden kaynaklandığı kısa süre içerisinde ortaya çıkmıştı. Çünkü Samsung One UI 4.0 arayüzü ile Android 12’yi kendisi entegre etmek istiyordu. Bugün ise merakla beklenen haber geldi. Samsung, Galaxy S21 için One UI 4 test sürecinin başladığını resmi olarak duyurdu.

Galaxy S21, S21+ ve S21 Ultra için One UI 4.0 arayüzünün testleri bugün başlıyor. Android 12 tabanlı arayüz, kullanıcılara yeni deneyimlerin yanı sıra daha fazla güvenlik sunması ile dikkat çekiyor. Galaxy S21 Serisi cihazları olan belirli bölgelerdeki kullanıcılar cihazlarındaki Samsung Members uygulaması üzerinden beta programına kayıt yaptırabiliyor.

Android 12 tabanlı One UI 4 kullanıcı arayüzü, basitleştirilmiş ve akıcı etkileşim sunmayı hedefliyor. Gizlilik denetimlerini artıran Samsung, kullanıcılarına daha fazla gizliliğe müdahale etme imkanı sunuyor. Gizlilik konusunda ise kullanıcılar uygulamaların kamera ve mikrofon kullanımı izinleriyle ilgili aldıkları uyarılar sayesinde, erişim vermek istemedikleri durumlarda izinleri anında devre dışı bırakabiliyor.

Kapsamlı özelleştirme özelliklerine de sahip olacak olan bu arayüz tema desteği ile sistem arayüzünü renklendirme opsiyonu da sunacak.

Yeniden tasarlanan ve iyileştirilen widget’lar da birçok noktada kapsamlı özelleştirme imkanı sağlayacak. Kullanıcılar ayrıca daha geniş bir emoji yelpazesine tek bir noktadan kolayca erişebiliyor ve daha zengin iletişim deneyimlerinin keyfine varmak için seçenekler arasında zahmetsizce dolaşabiliyor.

Galaxy S21 için One UI 4

Samsung şimdilik bu beta sürecinin hangi ülkelerde başlayacağını açıklamadı. Muhtemelen Güney Kore, Almanya ve Amerika’da bu testler ilk etapta başlayacak ve Türkiye yine pas geçilecek. 2022’nin ilk çeyreğinde nihai sürüm ile karşımıza çıkmasını beklediğimiz Samsung, Android 12’nin en iyi One UI 4.0 ile çalışacağını söylüyor. Umarız bu söylentiler doğru çıkar ve Galaxy modelleri yeni güncellemeler ile yağ gibi akmaya devam eder.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu