Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 30 Pro DxOMark puanı yine eyyam kokuyor! Nasıl mı?

Az önce açıklanan Mate 30 Pro DxOMark puanı sonrasında tartışmalar alevlendi. Peki neden? DxOMark yine akıl almaz açıklamalarda bulundu.

Son dönemde teknoburada.net olarak DxOMark sitesi ile ilgili yaptığımız tüm haberlerin başlığı “eyyam” başlığı adında oluyor. Bunun sebebi ise biz değiliz. Bugün Huawei Mate 30 Pro DxOMark puanın açıklanması bazı basın mensupları tarafından alkışlar ile karşılanabilir ama gelin biz bu duruma farklı bir noktadan bakalım. Çünkü tüm haberleri okuyun hiçbir yayın bu taraftan olaya bakmayacak.

Bugün yapılan puan açıklaması sonrasında DxOMark şöyle ilginç bir açıklamada bulundu;

Huawei Mate 30 Pro’yu test ederken kullandığımız mevcut kamera yazılımını satışa sunulan Mate 30 Pro’da yer almıyor ve bu yaptığımız testteki yazılım daha sonra güncelleme kapsamında telefona sunulacak.

Yani sizin satın aldığınız telefon üzerindeki yazılım ile bu puanları almıyor. Bu kadar saçma bir argümanı daha önce Apple yapmış ve “biz sizin iyiliğiniz için, pilleriniz çabuk bitmesin diye telefonları yavaşlatmıştık” demişti. Madem özel bir yazılım ile bu testler yapılıyor; daha önceki modellerde de böyle mi yapılmıştı? Peki Huawei telefonlarında durum bu; diğer modellerde nasıl bir çalışma yapıldı? Gibi deli sorular DxOMark sitesine sorulabilir diye düşünüyoruz.

DxOMark, üreticiler ile kamera yazılımını geliştirme süreçlerine başladığını duyurdu ama bu sürecin nasıl işlediği konusunda bir detay verilmedi. Bizim anladığımız kadarıyla üreticiler telefonları farklı yazılımlar ile DxOMark‘a gönderiyor bu ekip de testlerini yapıyor ve hangi yazılımdan en yüksek puan alınıyorsa bu en yüksek puan olarak açıklanıyor. O yazılımın mevcut EMUI arayüzü ile nasıl çalıştığı ise DxOMark’ı ilgilendirmeyen ama telefona parayı verecekleri yakından ilgilendiren bir durum.

Siz, siz olun DxOMark puanlarına bakıp telefon satın almayın ve şu markanın kamerası daha iyi demeyin…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu