Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Note 9 İçin Güncelleme Desteği Ne Zaman Son Bulacak?


Galaxy S9 serisinin ardından gözler Galaxy Note 9 modelinde. Peki Galaxy Note 9 güncelleme desteği daha ne kadar sürecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Galaxy Note 9 yaklaşık dört yıl önce tanıtıldı ve hala güncelleme almayı sürdürüyor. Galaxy Note serisinin en bu gözde modeli geçen bu kadar süreye rağmen hala birçok kişi tarafından kullanılmakta. Bunda telefonun hala bir şekilde güncelleme alıyor olmasının büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz. Peki Galaxy Note9 daha ne kadar süre güncelleme almayı sürdürecek.

Galaxy Note9 tanıtıldıktan sonra Android 9 ve Android 10 şeklinde iki büyük güncelleme aldı. Telefon son iki yıldır ise aylık güncellemeler almayı sürdürüyor. Mevcut durumda telefon üç ayda bir güncelleme alan telefonlar arasına dahil edilmiş durumda. Hatta Galaxy Note 9 kısa süre önce Mart 2022 Google güvenlik güncellemesini almaya başladı. Kademeli olarak yayılan güncelleme yakında ülkemiz Galaxy Note9 kullanıcıları tarafından da indirilebilir hale gelecektir.

Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 Güncelleme Desteği Sonbaharda Bitebilir

Galaxy Note9, Ağustos 2018’de duyuruldu. Telefon için dört yıllık güncelleme desteği yaz sonunda bitiyor. Dolayısıyla Samsung güncelleme desteğini bu dönemde bitirebilir. Hatta bitireceğini de düşünüyoruz. Neden derseniz, Galaxy Note9 ile benzer donanım özelliklerine sahip olan Galaxy S9 serisi için 4 yıl süre dolar dolmaz telefonlar güncelleme programından çıkarıldı.

Galaxy Note9 için güncelleme desteğinin son baharda bitmesi beklense de, kritik bir güvenlik açığının fark edilmesinin ardından duruma bağlı olarak bir ya da iki güncelleme daha yayınlanması olası görünüyor. Netice olarak, eğer Galaxy Note 9 kullanıcıysanız cihazınız için artık yolun sonuna gelindiğini belirtmekte yarar var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu