Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Bu Yıl Telefon Satamadı! Neden Acaba?

Samsung’un bu yıl telefon satışlarında geçen yıla bile kötü durumda olduğu söyleniyor. Peki, Samsung neden telefon satamadı?

Pandeminin piyasa etkileri bu yıl azalmaya başlamıştı. Ancak telefon üreticileri için işleri zora sokan yeni sorunlar ortaya çıktı. The Elec’in haberine göre, bu durum Samsung’u bu yıl için üretim stratejisini yeniden değerlendirmeye zorladı. Dünya çapında yükselen enflasyon, çip krizinin devam etmesi ve buna enerji krizinin eklenmesi Samsung için pek de iyi olmadı.

The Elec’e göre, Samsung’un bu yılki üretim hedefi 334 milyon akıllı telefondu. Firma işler yolunda gitseydi, 284 milyonunu kendi tesislerinde yapacak ve kalan 50 milyonu iş ortaklarına bırakacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Asıl plan 300 milyon adet sevk etmekti. Ancak şirketin bu rakamı 260 milyona indirdiği ve Ekim ve Kasım için üretim hedefini 34 milyon adede indirdiği ve bu rakamın dönem için normalden çok daha az olduğu bildirildi. Hedefin bir anda bu kadar fazla bir şekilde indirimlesi Samsung’da işlerin yolunda gitmediğinin işareti olabilir.

Galaxy S22 Plus
Galaxy S22 Plus

Karşılaştırma için Samsung, pandemi nedeniyle 2020’yi zayıf geçirdi ve yıl boyunca 250 milyon akıllı telefon üretti. 2020’de 300 milyon adet üretti ve 270 milyonunu sattı. Bu yıl için yeni hedeften 10 milyon fazla.

Kaynaklar, bu yıl azaltılan hedefler için yükselen enflasyona, düşük tüketici talebine ve tedarik zinciri sorunlarına işaret ediyor. Galaxy S22 serisi ile büyük bir yenilik sunmadığı gibi sevilen Note serisini de Ultra serisi ile öldüren firmanın geleceği pek parlak görünmüyor. Bunu biz değil sızıntıları ile ünlü Ice Universe söylüyor. Ice Universe’e göre Samsung’un 3-4 yıl içerisinde LG gibi bir konuma düşmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu