Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOtomobilTeknoloji

Arabam.com, Vava Cars, Araba Sepeti ve Letgo için Soruşturma Başlatıldı

Rekabet Kurulu’ndan soruşturmalar gelmeye devam ediyor. Şimdi de Arabam.com, Vava Cars, Araba Sepeti ve Letgo için soruşturma başlatıldı.

İkinci el satışları için Rekabet Kurulu harekete geçti. Piyasanın yükselmesine sebep olduğu düşünülen bu siteler hakkında bugün bir soruşturma daha başlatıldı. Açıklamalara göre; Arabam.com, Vava Cars, Araba Sepeti ve Letgo için soruşturma başlatıldı.

Arabam.com, Vava Cars, Araba Sepeti ve Letgo için Soruşturma Başlatıldı

Yapılan açıklamada; “Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.  Çevrim içi platformlar üzerinden ikinci el binek araç alım, satımında faaliyet gösteren Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş.’nin çeşitli uygulamalar ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/528-M sayı ile karar verdi.

Otomobil
Otomobil

Bu soruşturma sonrasında bu firmalara nasıl bir ceza kesileceği özellikle ikinci el otomobillerde fiyatların düşüp düşmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu