Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

BOE Samsung arasındaki rekabette BOE öne geçmeyi planlıyor!

BOE Samsung arasındaki rekabet esnek OLED ekranlar tarafına da sıçramış görünüyor. BOE kafayı Samsung’a takmış görünüyor. İşte son durum…

Akıllı telefon pazarında esnek ekran üretebilen birkaç firma var. Bunların başında ise Samsung geliyor. Pazarın büyük kısmına Güney Koreli, üretici hitap ediyor ama görünen o ki; bu uzun süre devam etmeyecek. Zira bugün Çin’in Sichuan eyaletindeki yerel bir fuarda konuşan BOE yetkilisi BOE‘nin esnek organik ışık yayan diyot (OLED) panel pazarının %40‘ını 2024 yılına kadar ele geçirmeyi hedeflediğini açıkladı. Bu aslına bakarsanız imkansız bir durum değil. Zira BOE Samsung arasındaki rekabette son dönemde Apple ve Huawei sayesinde BOE‘nin ciddi bir atağı olduğunu görüyoruz.

Bununla birlikte yapılan açıklamaya baktığımızda bu yıl itibariyle BOE‘nin esnek OLED panel pazarının yaklaşık %20,3’üne hakim olduğunu görüyoruz. Yani pazarın da büyümesi ile birlikte BOE bu rakamlara mutlaka yükselecektir. Bu yıl itibariyle esnek OLED paneller için toplam piyasa değerinin yaklaşık 49,7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu pazar her geçen gün artacak zira esnek ekranlı katlanabilir telefonların fiyatlarının da yüksek odluğunu ve bu işin ciddi bir karlılık getirdiği de ortada.

Galaxy Z Flip 2

Özellikle Huawei’nin içe doğru yani aynen Galaxy Z Flip ve Motorola RAZR tarzı bir telefon ortaya koyması ile bu pazarda BOE’nin eli güçlenecektir. Bakalım BOE, Güney Koreli üreticiyi geçebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu