Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriQualcommXiaomi

Qualcomm Snapdragon 855 işlemcili Xiaomi telefon sızdı!

Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki yıl birçok tepe modele güç verecek işlemci 7nm FinFET üretim sürecine sahip olacak. TSMC fabrikalarında dökümü gerçekleştirilecek işlemcinin yıl sonuna kadar resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Xiaomi Qualcomm Snapdragon 855 bir telefon hazırlıyor

Qualcomm amiral gemi işlemcisi için testlere başlamış durumda. Gizemli bir Xiaomi telefonu Geekbech kriter testine Snapdragon 855 işlemciyle girdi. İlk gelen performans sonuçları ve çalışma saat hızları beklentilerin altında olsa da, bu skorların çok daha yukarılara çıkacağını biliyoruz.

Qualcomm Snapdragon 855
Qualcomm Snapdragon 855

Android 8.1 Oreo işlemci sistemine sahip bu telefon, 6GB RAM’e sahip ve gösterdiği performans Snapdragon 835 işlemcisiyleyle eş değerde.

Kısa süre önce Sony’nin de bu noktada Snapdragon 855 işlemcili bir telefon üzerinde çalıştığına dair bilgiler geldi. Bu telefon mevcut testlerde tek çekirdekte 3.033, çoklu çekirdekte 10.992 puan alarak çok daha iyi bir netice elde etti.

Xiaomi ve Qulacomm’un son yıllardaki yakın ilişkilerine bakıldığında Çinli üretici işlemcinin erken testlerini başlatmış olabilir. Hatta Snapdragon 855 işlemcili ilk telefon Xiaomi cephesinden gelebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu