Akıllı TelefonAppleiOSiPhone

iPhone 15 Serisinin Şarj Hızı Belli Oldu

Yeni bir rapora göre iPhone 15 serisi 35 watt şarj gücüne sahip olacak. Önceki modellerde bu hız 20 watt seviyesindeydi.

iPhone 15 serisindeki akıllı telefonlarda hayata geçirilecek iyileştirmelerin listesi sandığınızdan da geniş olacak gibi görünüyor. Son verilere göre Apple, yeni cihazların şarj kapasitesini önemli ölçüde artıracak. iPhone 15 serisi iddiaya göre 35 Watt hızı destekleyecek.

iPhone 15 Ailesi 35W Şarj ile Geliyor

9to5mac sitesinin haberinde 35 watt’ın gücünden bahsediyor, ancak bunun tüm modelleri veya sadece Pro modellerde olup olmayacağı henüz net değil. Mevcut modellerden iPhone 14 ve 14 Plus 20W şarjı desteklerken, iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max 27W şarj sunuyor. Pro modelleri için 35W’a yapılan artış çok büyük olmayacak, ancak yine de gözle görülür bir sağlayacaktır. Söz konusu standart modeller olduğunda ise eğer bu modeller 35 watt ile gelirse neredeyse iki katı bir artış sağlanmış olacak.

Apple cephesindeki bu artış önceki modellere göre hatırı sayılır bir artış getirse de, Android tarafında Çinli markaların alıp başını gittiğini görüyoruz. 240 watt destekli modeller halihazırda satışta ve markalar şimdi 300 watt gücünde telefonlar test ediyor.

Apple ayrıca geçen yıl iki USB-C konektörlü 35W’lık bir şarj cihazını piyasaya sürdüğünü hatırlatalım.

Öte yandan donanımhaber’in bir haberine göre iPhone 15 Pro’nun maket görüntüleri sızdı. Bilmeyenler için iPhone 15 Pro ve Pro Max, temel iPhone 15 modellerine kıyasla önemli yükseltmeler içerecek. Öyle ki bunlar arasında, titanyum kaplama ve özelleştirilebilir bir eylem düğmesi yer alıyor. Bugün sızdırılan görüntüler ise, iPhone 15 Pro’nun selefi ile benzer boyutlara sahip olacağını gösteriyor. Ancak ana ekran tarafında büyük bir farklılık mevcut. Zira çerçeveler yok denecek kadar ince.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu