Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi A1 için güncelleme!!! Fırtına öncesi sessizlik mi?


Xiaomi güncelleme konusunda oldukça istikrarlı bir yol çiziyor. İyi kötü demeden cihazlarının hepsine güncellemeler konusunda adil davranıyor.

Xiaomi Mi A1 bildiğiniz üzere 2017 yılında pazara sunuldu ve dahası Android One ile çıkarılan ilk Xiaomi cihazı oldu. Android One, Google tarafından çeşitli donanımlarda yayınlanan ve bakımı yapılan stok rom benzeri bir işletim sistemidir. Bu yazılımın MIUI ve Android’in diğer sürümlerine göre en büyük avantajı yazılım boyutudur. Örnek verecek olursak Android One ve MIUI yüklü aynı cihazlar test edildiğinde Android One, MIUI işletim sistemine göre bariz daha hızlı ve akıcı çalışmaktadır.

Mi A1 bugüne kadar düzenli olarak güvenlik yamaları ve yeni özelliklere kavuştuğu güncellemeleri aldı.

Mi A1’de şuan da yüklü en son güvenlik yaması Aralık ayı güvenlik yaması olarak görünüyor. Xiaomi şu an bu cihazı için Ocak 2020 güvenlik güncellemesini yayınlamaya başlamış durumda. Güncelleme özellik bakımından bizlere çok fazla bir şey sunmuyor. Güncelleme değişikliklerine göre güncelleme Ocak güvenlik yaması ve bazı hataların giderildiğini söylüyor.  Bu güncelleme OTA güncellemesidir ve tüm cihazlara kademe kademe geleceğini unutmamakta fayda var. Ancak sizlerde OTA güncellemesini beklemem diyorsanız aşağıda paylaştığımız linkten ROM’u indirip manuel olarak kurabilirsiniz.

  • Cihaz: Xiaomi Mi A1
  • Kod adı: TISSOT
  • Kanal: Global Kararlı
  • Sürüm: V10.0.17.0.PDHMIXM
  • Android: 9
    • Tür: Kurtarma
      • İndir: Bağlantı
      • MD5: 34ff76e30182016214133061c32a7203

Not: Yapılan güncellemede oluşacak herhangi sorundan sitemiz sorumlu değildir.

Mi A1 7.1.2 ile piyasaya sürülmüştü ve bugüne kadar tüm güncellemeleri alarak Android 9.0 sürümüne kadar geldi. Ancak cihaz 2 yıllık güncellemesini aldı ve normal şartlarda bundan sonra büyük güncelleme almayacak. Ancak cihaz Android One ile çalıştığı için şirket belki Android 10 sürprizi yapabilir.  Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu