Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm Güvenlik Açığı Can Yakabilir! Aman Ha


Akıllı telefonlar da yer alan Qualcomm işlemciler yüksek performans sunduğu gibi bazı güvenlik açıklarını da beraberinde getiriyor.

Günümüzde akıllı telefonların önemi git gide artarken bizler de her fırsatta onlardan yararlanıyor, gündelik işlerimizi bile telefonlarımız vasıtasıyla gerçekleştiriyor. 2021’in yarısına doğru gittiğimiz şu günler de hala yeni ve gelişmiş telefonlar piyasaya sürülmeye devam ederken rekabette gün geçtikçe artıyor. Piyasaya her çıkan telefon özellikleri ve gelişmiş teknolojisi ile cazip gelmeye devam ettiği şu günler de bazı güvenlik sorunları da meydana geliyor. Bildiğiniz üzere şirketler yayınladıkları güvenlik yamaları ile çeşitli açıkları kapatıyor ve kullanıcılarına daha güvenli bir deneyim sunuyorlar. Bugün Qualcomm işlemciler de yer alan büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu açık bilgisayar korsanları tarafından fark edilirse aramalarımız ve mesajlarımız ele geçirilebilir.

Teknoloji geliştikçe güvenlik açıkları da artmaya devam ediyor. Pek çok güvenlik açığı şirketler tarafından fark edilip kapatılırken bugün ki gelen haberler can sıkacak gibi görünüyor. Hatta can sıkmakla kalmayacak can yakacak da diyebiliriz.

Qualcomm
Qualcomm

Qualcomm Güvenlik Açığı Mesajları Ve Aramaları Sızdırabilir

Şirketin mobil istasyon modemindeki bir güvenlik açığı, bir bilgisayar korsanının kullanıcıların mesajlarını okumasına, konuşmaları kaydetmesi ve hatta SIM kilidini açmasına şu sıralar izin veriyor. Bugün İsrail’li bir güvenlik firması, Qualcomm işlemcili telefonlar da mesajların ve aramaların sızdırılabileceğine dair bazı açıklar keşfetti. Güvenlik şirketine göre hücresel veri kullanan bu telefonlar şu sıralar büyük bir açıkla karşı karşıya. Mesajlara ve aramalara karşı savunmasız olduğu belirtilen işlemci korsanların hedefi olursa çok can yakacak gibi görünüyor. Şirket bu gelişme karşısında ne yapacak bilinmezken acilen bir çözüm bulmalı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu