Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Sony Xperia 1 IV Fiyatı, Özellikleri ve Renk Seçenekleriyle Karşınızda!

Sony Xperia 1 IV sadece 24 saat uzağımızda ve akıllı telefonun fiyatı, teknik özellikleri, renk seçenekleri şimdiden biliniyor.

Sony bir sonraki amiral gemisi Xperia 1 IV ve orta sınıf Xperia 10 IV akıllı telefonlarını 11 Mayıs tarihinde resmi olarak duyuracak. Sadece 24 saat sonra düzenlenecek etkinlik öncesinde Sony Xperia 1 IV modelinin fiyatı başta olmak üzere tüm detayları belli olmuş durumda.

Görünümden başlayacak olursak; Xperia 1 IV’ün hem arka hem de ön tarafında düz bir tasarım benimseniyor. Köşeler yuvarlatılmış ancak kenarlar keskin ve düz görünüyor. Ön kısımda alt ve üst çerçevelerin rakiplerine kıyasla daha belirgin olduğunu belirtelim. Arka bölümde sol üst köşede alt alta dizili üç kamera sıralanıyor. Bu kamera modülü, LED flaşın yanı sıra ZEISS lens markasını da taşıyor. Akıllı telefonun ayrıca sağ tarafında bir parmak izi tarayıcısı var.

Sony Xperia 1 IV Özellikleri ve Fiyatı

Xperia 1 IV’te 6.5 inç büyüklüğünde bir ekran tercih edilecek. Bu ekran 21:9 en boy oranına, 120Hz tarama hızına sahip olup 4K çözünürlüğünde bir OLED panael olacak. Ekranın Gorilla Glass Victus koruma ve HDR desteğiyle gelecek.

Xperia 1 IV’te 45 watt hızlı şarj destekli 5.000 mAh büyüklüğünde bir pil göreceğiz. Sony bu telefonla birlikte ilk kez kutu içerisinden şarj cihazını çıkaracak. Telefon ayrıca kutudan Android 12 sürümüyle çıkacak ve IP68 sertifikasını barındıracak.

Xperia 1 IV’ün arkasında üç adet 48 megapiksel kamera yer alacak. Ana kamera 1/1.28 inç optik görüntü sensörüyle donatılacak (piksel boyutu 1.22 mikron olacak). Telefonda ayrıca ultra geniş açılı ve telefoto kameralar yer alacak. Hem ana hem de telefoto kamerada OIS desteği olacak.

Gelelim merak edilen fiyata. Sony Xperia I IV siyah, menekşe ve beyaz renk seçenekleriyle çıkış yapacak. Telefonun Avrupa fiyatı 1.399 € olacak.

Sony Xperia 1 IV Tanıtım Tarihi Açıklandı! Peki Heyecan Var mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu