Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Telefonlara Google Nasıl Yüklenir? İşte 3 Farklı Yöntem!

Huawei telefonlara Google ve servislerini nasıl yükleyeceğinizi anlatıyoruz. Bu üç yöntemden dilediğinizi seçerek Google’ı kullanabilirsiniz.

Hatırlayacağınız üzere 15 Mayıs 2019 tarihinde ABD hükümeti tarafından Huawei’ye kısıtlamalar getirildi. Bu ambargo ile bazı telefonlar bu durum nedeniyle Google ürünlerini kullanamadı. Ancak bu duruma karşı, üçüncü taraf geliştiriciler tarafından Google ve servislerini Huawei telefonlara yüklemek için bazı çözümler üretti.

Biz de Huawei’nin Google servisleri olmayan cihazlarına üç farklı yöntem ile Google’ı nasıl yükleyeceğinizi anlatıyoruz. Rehberimize geçmeden önce bu işlemlerde yaşanabilecek sorunlardan mesuliyet kabul etmediğimizi belirtelim.

OurPlay

OurPlay, GSpace ve Dual Space’e alternatif olarak geliştirilmiş bir uygulamadır. GMSCore, Play Store ve gerekli hizmetleri otomatik olarak sanal alana yükleyerek kullanıma hazır hale getiriyor. Kullanıcılara göre, oyunlar sorunsuz çalışıyor. OurPlay herhangi bir EMUI sürümünde çalışıyor. Bu nedenle sürümleri değiştirmek zorunda değilsiniz.

Googlefier

Googlefier en popüler yöntemdir. Ancak yalnızca EMUI 10’ı destekliyor. Bu nedenle kullanmak için önce telefonunuzu EMUI 10’a düşürmeniz gerekiyor. Uygulamayı yükleyip çalıştırdıktan sonra, yükleme aşamasını basit talimatlarla tamamlayacaktır. Huawei cihazınız EMUI 10 ile çalışıyorsa Googlefier’ı yükleyebilirsiniz. Peki, EMUI 10 yüklü değilse ne yapacaksınız?

EMUI 11’den EMUI 10’a düşürme

Yapmanız gereken ilk şey telefonunuzu yedeklemek olacak. Çünkü EMUI 10’a geri dönmek her şeyi silecektir. Bunu yaptıktan sonra aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Ayrıca, bu yöntemin sadece yazılımı geri alınamayan Huawei Mate X2 ile çalışmadığını belirtelim.

  1. Windows PC’niz için Huawei HiSuite yazılımını Huawei web sitesinden indirin
  2. HDB’yi etkinleştirin. Bunu yapmak için Ayarlar > Güvenlik >’na gidin hdb üzerinden bağlantıya izin > diğer ayarlar bölümüne girin.
  3. Telefonu bilgisayarınıza bağlayın
  4. “Dosya aktar” seçeneğini seçin
  5. İstenen izinlere onay verin
  6. HiSuite senkronizasyonu onaylamak için bir doğrulama kodu isteyecektir. Bu, cihazınızın ekranında görüntülenir
  7. HiSuite giriş ekranında “Yenile” düğmesine dokunun
  8. Ardından “Başka bir sürüme geç” düğmesine dokunun
  9. “Sıfırla” dan sonra “Geri Yükle” ye dokunun
  10. Bu işlemden sonra, EMUI 10 yüklenecektir.

GSpace

GSpace resmi olarak Huawei Uygulama Galerisi’nde mevcuttur. OurPlay ile aynı mantığa sahip. Google ürünleri sanal ortama yüklenir. Ancak kullanıcılar oyunlarla ilgili sorunları olduğunu belirtiyor. Henüz stabil olmayan GSpace yöntemi yerine en stabil olan ve az önce paylaştığımız Googlefier’ı denemenizde fayda var. Çünkü Googlefier en stabil çalışan yazılım diyebiliriz.

Huawei

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu