Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriOPPO

Merhaba ben Oppo Find X! Gelecekten geliyorum

Dört yıllık hasret sona erdi ve Oppo’nun yeni amiral gemi telefonu tanıtıldı. Günlerdir sızıntılara konu olan Oppo Find X çentiksiz tasarımı, kayan arka kapak, güçlü donanımı ve 3D yüz tanıma özellikleriyle fark yaratan bir telefon olmayı başarıyor.

Ekrandan başlayacak olursak; telefonda 6.4 inç büyüklüğünde 2360 x 1080 piksel çözünürlüklü kavisli OLED ekran yer alıyor. Find X’in neredeyse çerçevesiz olduğunu belirtmiştik. Çentik de kullanılmayan telefonda ekran / kasa oranı %92.3 olarak açıklandı. Bu değer aynı zamanda bir rekor anlamına geliyor.

Gelelim kayan kapağa. Mobil dünyasında yeniliklerin öncüsü olan ve bu noktada birçok cesaretli adım atan Oppo, Find X modelinde yine farkını ortaya koymuş diyebiliriz. Telefona bakıldığında ne önünde ne de arkasında kamera göze çarpmıyor. Oysa Find X’te üç kamera bulunuyor ve tüm bu kameralar arkadaki kayan kapaklarla birlikte ortaya çıkıyor.

Telefonda kamera uygulaması seçtiğinizde önce arka kapak aşağı doğru kayıyor ve arkadaki çift kamera çekime hazır bir hale geliyor. Kamera uygulamasında ön kameraya geçiş yapıldığında ise bu defa üstteki kapak yukarı doğru harekete geçiyor. Üstelik bu geçişler sadece 0.5 saniye içerisinde gerçekleşiyor. Kayan kapak dayanıklılık güvenirlilik noktasında bazı endişeler doğurabilir. Ancak Oppo’nun sağlamlık noktasındaki sicili bu endişeleri ortadan kaldırıyor.

Find X’in 25 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası ve diğer yardımcı sensörler, yapılandırılmış ışık teknolojisine sahip bir 3D yüz tanıma teknolojisi içeriyor. Yine telefonu yüz tanıma teknolojisi ile uyandırmak sadece yarım saniye sürüyor. Find X’te parmak izi tarayıcısı yer almıyor. Eğer ekrana gömülü olsaydı gerçekten de telefonun tadından yenmezdi.

Snapdragon 845 işlemcisinden güç alan Find X’in bellek birimi 8GB RAM ve 256 GB depolama şeklinde. İlerleyen süreçte 512GB’lık modelde satışa sunulacak.

Oppo Find X
Oppo Find X

Oppo Find X’in arayüzünü iPhone X’daki gibi jestlerle kontrol etmek mümkün. Telefonun yazılım birimini Android 8.1 Oreo tabanlı ColorOS 5.1 sürümü oluşturuyor.

Oppo Find X başlıca özellikleri

  • 6.4 inç büyüklüğünde 2360 x 1080 piksel çözünürlüklü kavisli 19.5: 9 OLED ekran, %92.3 ekran/kasa oranı
  • Sekiz çekirdekli Snadpragon 845 işlemci
  • 8GB RAM, 256GB depolama
  • 25 megapiksel ön kamera, 3D yüz tanıma (kayan kapak mekanizması 0.5 saniyede devreye giriyor), f/2.0 diyafram açıklığı
  • 16 megapiksel + 20 megapiksel arka kamera, f / 2.0 ve f / 2.2  diyafram, PDAF, OIS, çift tonlu flaş
  • Android 8.1 Oreo tabanlı ColorOS 5.1
  • Çift SIM kart desteği
  • Global LTE ağ desteği
  • Bluetooh 5.0
  • VOOC hızlı şarj destekli 3,730mAh büyüklüğünde pil
  • Jestler aracılığıyla arayüz kontrolü (iPhone X benzeri)

Fiyat

Güçlü donanım ve sıra dışı özellikleriyle yılın fark yaratan telefonlarından biri olan Find X hiç de fena olmayan bir fiyattan satışa sunulacak. 8GB RAM / 256GB dahili depolamanın kullanıldığı telefon Çin’de 700 $ etiket fiyatına sahip olacak ve bugünden itibaren sipariş almaya başlayacak. LTE ağları desteklemesi Find X’in dünya genelinde de satışa sunulacağı anlamına geliyor. Tabii Çin dışında fiyat biraz daha yukarıda olacaktır.

Oppo Find X inceleme videosu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu