Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate X2 Mobil Dünyada Bir Devrim Gerçekleştirecek!

Huawei’in bir sonraki katlanabilir telefonu Huawei Mate X2 cephesinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Telefon farklı bir formda kullanılabilecek.

Huawei, Google’sız geçen bir yılın ardından akıllı telefon dünyasında düşüşe geçse de, 2020’da fark yaratan akıllı telefonlar duyurmayı sürdürdü. Şirket bu anlayışını 2021’de de sürdürecek ve bu noktada karşımıza çıkaracağı ilk telefon katlanabilir formda olan Huawei Mate X2 olacak.

Huawei’in ikinci katlanabilir akıllı telefonu olacak Mate X2’de, Huawei’in daha önceki modelde karşılaştığı üretim ve tasarım hatalarından ders çıkardığını söyleyebiliriz. Nitekim bunu telefona dair yayınlanan görüntülerde gördük. Huawei’in 22 Şubat tarihinde resmen duyuracağı katlanabilir telefonun artık hem içinde hem dışında ekran kullanılıyor.

Huawei Mate X2 aynı zamanda dizüstü bilgisayar olacak

Tanıtım tarihine birkaç gün kala Mate X2 cephesinden yayınlanan son bir poster, telefonun bir dizüstü bilgisayar kullanım senaryosuna sahip olacağını gösteriyor. Telefon dizüstü bilgisayar moduna alındığında ekranın bir kısmı yine ekran, geri kalan kısmı ise klavye olarak işlev görecek. Yine yakın zamanlı yayınlanan bir raporda Mate X2’nin bir stylus kaleme sahip olacağı belirtildi.

Bunun ötesinde Weibo aracılığıyla yayınlanan bir başka gönderide Mate X2’deki en önemli özelliğinin katlanabilir yapısı olmadığından söz ediliyor. Paylaşımın neyi ima ettiğini kestirmek şu an için güç, fakat Huawei’in devrim niteliğinde bir şey duyurma hazırlığında olduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak telefonun bazı teknik özelliklerinden söz edelim. Mate X2’de 6.45 inç büyüklüğünde 2700×1160 piksel çözünürlüklü bir dış ekran ve 8.01 inç büyüklüğünde ve 2480×2200 piksel çözünürlüğünde bir iç ekran kullanılacak. 5nm üretim sürecine sahip Kirin 9000 işlemcisinden güç alacak telefonda 50 + 16 + 12 + 8 megapiksel dörtlü kamera kümesi göreceğiz. Wi-Fi 6 ve süper hızlı şarj cihazı gibi en son teknolojileri barındıracak Mate X2 selefi ile kıyaslandığında daha fazla renk seçeneğiyle gelecek.

Huawei Ekran

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu