Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

Mobil pazar 2020 yılına kötü başladı! İyi bitirecek! Haydi inşallah

Bugün IDC tarafından yayınlanan raporlara göre Mobil pazar 2020 yılını beklenenden daha iyi bir noktada kapayacak. Peki nasıl mı?

Akıllı telefon pazarında yaşanan pandemi sonrasında satışlarda ciddi bir daralma yaşandı. Bununla birlikte ilk gelen tahminler bu düşüşün %30 civarlarında olacağını belirtiyordu ama öyle olmadı. Zira IDC bugün yayınladığı raporda ilk yarıda düşüşün %18,2 seviyelerinde olacağını duyurdu. Mobil pazar 2020 yılında nereye gidiyor diye sorarsanız raporun devamına bakmak gerekiyor.

IDC yayınladığı raporda bu yılın üçüncü çeyreği itibariyle satışların artacağını ve düşüşün pozitif tarafa doğru kayacağını ve 2020 yılı sonunda kürsel pazarda kaybın %11,9 olacağını ortaya koydu.

Açıkçası bu küçülme birçok kişiyi de oldukça sevindirdi. Zira düşüşün daha fazla olması bekleniyordu ama özellikle Çin pazarının yeniden açılması ve Avrupa’da da normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte satışlar her gün eski seviyesine gelme eğilimi ortaya koyuyor. En büyük düşüş ise takdir edeceksiniz ki amiral gemisi pazarında oldu ve bu pazar nasıl toparlanacak bunu bilemiyoruz.

Kullanıcıların son dönemde orta üst segment telefonlara yöneldiği bir dönemden geçiyoruz. Özellikle Xiaomi ve OPPO bu konuda oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Mobil pazarda Ağustos ayı ile birlikte arka arkaya amiral gemisi modeller ile tanışacağız. Bunların fiyatları nasıl olacak ve üreticiler bu ürünleri satmak için nasıl kampanyalar yapacak bunu hep birlikte göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu