Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Bir Ülkede Daha Samsung’u Geçmeyi Başardı

Xiaomi Samsung ‘u bir ülkede daha geçerek adım adım liderliğe gidiyor. Çinli şirket son çeyrekte Apple’ı geçmeyi başarmıştı.

Xiaomi Samsung ‘u geçmeyi kafasına koymuş durumda. Xiaomi, Canalys Research tarafından kısa süre önce yayınlanan raporda 2021 ikinci çeyrek akıllı telefon satışlarında Apple’ı geçmeyi başardı. Akıllı telefon sevkiyatlarını geçen yıl aynı döneme kıyasla %83 oranında artıran Xiaomi’nin önlenemeyen yükselişi şimdiden Samsung’u ürkütüyor. Hatta bazı önemli kaynaklara göre Xiaomi’nin en geç iki yıl sonra Samsung’u geçerek akıllı telefon dünyasının zirvesine oturacak. Tabii Samsung önemli bir strateji değişikliğine gitmeyip böyle devam ederse.

Xiaomi ve Samsung

Neyse haberimizin konusuna dönecek olursak; Xiaomi artık önemli rakiplerinden biri haline gelen Samsung’u bu defa Rusya’da geçmeyi başardı. Samasung daha önce bir diğer önemli pazar olan Hindistan’da rakibine geçildi. Dünyanın en büyük pazarı olan Çin’de ise Samsung’un pazar payı %1’in bile altına gerilemiş durumda.

Rusya’da yayınlanan yeni bir rapora göre haziran ayı içerisinde ülkede satılan tüm telefonlar içerisinde Xiaomi %31.2 pay ile ilk sırada yer aldı. Samsung %29.8 ile rakibinin arkasında kaldı. Bu sonuç Xiaomi’yi ilk kez ülkede bir numara haline getirdi. Apple %14.5 ile üçüncü sırada yer alırken bu üçlüyü Realme ve POCO takip etti. Şaşırtıcı olmayan ise Apple’ın hala en fazla kâr elde eden şirket olması.

Rapora göre Xiaomi dengeli ürün yelpazesiyle pazar payına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda aynı zamanda Rusya’da oldukça popüler hale geldi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu