Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

13. Nesil Intel İşlemciler, AMD Ryzen 7000 Ailesinin Korkulu Rüyası Olacak

Çip devi Intel, henüz yeni 12. nesil işlemcilerini piyasaya sürmüşken, 13. nesil işlemciler için yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte detaylar.

Sektördeki son raporlar, Intel Alder Lake’in halefi olan 13. nesil Raptor Lake işlemciler için yeni detayları ortaya çıkardı. Raporlara göre Raptor Lake CPU ailesi, 2022’nin üçüncü çeyreğinde AMD’nin Ryzen 7000 “Zen 4” yongalarının üstesinden gelmek için bir dizi etkileyici performans değerleri getirecek. Değerler ise oldukça şaşırtıcı gözüküyor. Gelin detaylara göz atalım.

Intel Hız Kesmiyor! 13. Nesil İşlemciler AMD’yi Şimdiden Korkuttu

13. nesil Raptor Lake serisine ilişkin en son ayrıntılar ünlü olan Moore’s Law is Dead adlı sızıntıcıdan geliyor. Kaynağa göre, mavi ekibin x86 mimari tabanlı ve yaklaşan işlemci serisi büyük performans kazanımları getirecek. Bunlara ek olarak Raptor Lake ailesi, Alder Lake serisine göre güncellenmiş bir P-Core ve E-Core tasarımının yanı sıra daha yüksek saat hızları getirecek.

Intel 13. nesil işlemciler

Ayrıntılara göre 13. nesil Intel işlemci ailesi, tek iş parçacıklı işlemlerde %15, çoklu iş parçacıklı performansta ise %40’a varan devasa bir performans artışı getirecek. Tek bir nesil farkında bile bu değerlerin hedeflenmesi Intel’in yenilmez bir statüye erişmeye çalıştığını gösteriyor.

Tahtını Intel’e kaptıran AMD ise bu işlemci serisi ile rekabet etmek için Zen 4 mimarili tabanlı Ryzen 7000 ailesini piyasaya sürecek. Yakında piyasaya sürülmesi beklenen Ryzen 7000 ailesine Intel’in 13. nesil işlemcileriyle nasıl cevap vereceğini sonbahar aylarında öğreneceğiz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu