Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Google; telefonlar Android güncellemesi alacak mı? Açıklandı!


 Huawei Google servislerini eski telefonlarında kullanmaya devam edecek mi? Bugün ilk resmi açıklama yapıldı. Peki sonuç ne?

Çinli Huawei ile Amerikan Google arasındaki gerilim bir türlü düşmüyor. Uzun süredir çeşitli ambargolara maruz kalan Huawei, yeni cihazlarında Google Mobil Servisleri‘ni de kullanamıyor. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan birtakım bilgi, Huawei kullanıcılarını endişeye sürüklerken şirketin geleceği hakkında çeşitli komplo teorilerine yol açmıştı. Öyle ki ortaya çıkan bilgiler, Huawei’nin genel lisans anlaşmasının süresinin dolduğunu belirtiyordu; yani tüm Huawei cihazları hem Android, hem de Google Mobil Servisleri güncellemelerinden mahrum kalabilirdi.

Endişeye kapılan Huawei kullanıcıları, konunun detaylarını araştırmaya koyuldu, ki haklılardı da. Binlerce lira para verip aldığınız cihazın aldığınız gibi kalması, bir güncelleme dahi almaması hepimizi zıvanadan çıkartacaktır. Bu duruma karşı araştırmalar yapan ve son olarak şirkete danışan bir Huawei Nova 5T kullanıcısı ise milyonlarca insanın içini rahatlattı. Öyle ki Huawei, kullanıcıya verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi:

“Merhabalar, mesajınız için teşekkür ederim. Bu durumun mevcut cihazlar üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Güvenlik ve yazılım güncellemelerini her zaman olduğu gibi cihazlarımızda paylaşmaya devam edeceğiz. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen DM yoluyla bize bildirin.”

Konuyla ilgili elimizdeki tek somut bilginin bu olduğunu da belirterek, en azından şimdilik Huawei kullanıcılarının içini rahatlatabiliriz. Bakalım önümüzdeki günler bizler neler bekleyecek? Ortada bilinen tek gerçek ise Huawei‘nin Google servislerine geri dönmeyecek olması. Bu çok net bir konu ama Google Servisleri ile çalışan telefonlar da güncelleme almaya devam edecek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu