AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD Ryzen 6000 İşlemci Serisi Yolda: Daha Güçlü Bir APU Geliyor!


AMD Ryzen 6000 serisi işlemcilerde bulunan Rembrand isimli APU işlemci, seri üretime girmiş olabilir. İşte sızıntının detayları.

Son çıkan taze söylentiler ve sızıntılara göre AMD, Rembrandt isimli ve güncellenmiş Zen3 mimarisinde (Zen3+) tasarlanan APU işlemcisini seri üretime geçirmiş olabilir. Ryzen 6000 serisi de geliştirilmeye son hızla devam ediyor.

Daha önce aktardığı sızıntılar genelde doğru çıkan “Greymon55” adlı muhbir, ayrıca AMD’nin Çin’deki paketleme tesislerinde 2022’nin ilk yarısında piyasaya sürülmeye hazır altı ürünün daha olacağını iddia etti.

AMD Rembrandt silikonunun artık mobil ve masaüstü platformlar için Ryzen 6000 serisi olarak piyasaya sürüleceği söyleniyor. 6000U ve 6000H serisi, AMD’nin 3D V-Cache tabanlı masaüstü CPU’larını tanıtacak. Bu 6000 serisi, Ryzen 5000’in yerini de alacak.

AMD Rembrandt, daha önce Zen3 veya Zen3+ mikro mimarisiyle sızdırılan yol haritalarında zaten yer almıştı. APU’lar, önümüzdeki yılın sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Raphael isimli üst düzey CPU’lardan önce bile, DDR5 belleği destekleyen ilk ürünler olacak.

Rembrandt için en büyük yükseltme ise Steam Deck konsolu tarafından kullanılan Van Gogh APU’da bulunacak olan aynı grafikler olan Navi2 entegre grafikleri. Rembrandt, daha yüksek güçlü bir APU olarak muhtemelen daha fazla GPU çekirdeğine sahip olacak ve daha yüksek performans sunacaktır.

AMD yol haritaları sürekli güncelleniyor çünkü AMD, 2022’den sonrası için ürünlerini onaylamadı. Raphael, Phoenix, Granite Ride veya Strix Point isimli çipler üreticinin resmi iletişimlerinde hiç görünmedi.

Ancak AMD Rembrandt, CES 2022’de duyurulabilir. Bu fuar, AMD’nin Ryzen 400 Renoir ve Ryzen 5000 Cezanne serilerini tanıttığı bir yer. İkincisi, NVIDIA tarafından GeForce RTX 30 GPU’larla aynı vakitte tanıtılmıştı. NVIDIA önümüzdeki yıl GA103 tabanlı SUPER serili mobil işlemcilerini sunacak. AMD için bu durum yeni APU’yu duyurmak için mükemmel bir zamanlama olabilir.

AMD Ryzen 6000 serisi ve APU işlemciler hakkında yeni bilgiler edindikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu