Akıllı TelefonGenelSony

Sony Xperia 1 V İlk Kez Kameralara Yakalandı

Sony’nin bir sonraki amiral gemisi telefonu sızdırıldı. Sony Xperia 1 V arka bölümde üç kamera ile çıkış yapacak.

Sony’nin bir sonraki amiral gemisi telefonu Xperia 1 V olduğuna inanılan bir görüntü internete sızdırıldı. İlk etapta telefonun arka yapısı ortaya çıkarken, serinin önceki modeline göre kamera birimindeki farklılık göze çarpıyor.

Xperia I IV modelinde 12MP ana kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera ve 12MP telefoto şeklinde üç sensör kullanıldı. Dikey kamera ünitesi üzerinde ayrıca derinlik bilgisini belirlemek için bir ToF (Uçuş Süresi) sensörü ve optimum beyaz dengesi ayarlamaları için bir RGB IR sensör yer aldı.

Xperia 1 V modeline baktığımızda Sony’nin telefondan 3D ToF ve RGB-IR sensörlerini kaldıracağını görüyoruz. AI odak izleme teknolojisi muhtemelen eksik olan ToF sensörün yokluğunu telafi edecek.

Sony Xperia 1 V, Periskop Kamera İle Geliyor

Görüntüyü sızdıran kaynağa göre Xperia 1 V modelinde üç kamera yer alacak. Ana ve ultra geniş açılı kameraya ek olarak telefonda bir de periskop kamera tercih edilecek. Serisinin önceki modelinde periskop yerine telefoto kamera kullanıldı. Bu durumda Sony’nin yeni amiral gemisi telefonu daha etkili yakınlaştırma gerçekleştirebilecek.

Bunun dışında kamera adası artık flaş ünitesini barındırıyor ve telefona daha temiz bir görünüm kazandırıyor. Video çekerken daha net ses kaydı sağlamak için mikrofon da kamera şeridine yerleştirilmiş görünüyor. Xperia 1 V’in arka kısmında ayrıca NFC logosu bulunuyor.

Daha önceki raporlara göre, Xperia 1 V,  Galaxy S23 Ultra ile daha sıkı rekabet edebilmek için Xperia 1 IV’ten ucuz olabilir. Telefon büyük olasılıkla Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 tarafından desteklenecek ve telefonda kalın bir üst çerçeve yerine ekran üzerine konumlandırılan ön kamera göreceğiz. Ayrıca parmak izi tarayıcısı ekran altına yerleştirilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu