Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSonyTeknoloji

Sony Xperia 5 II Android 11 güncellemesi alacak mı? Sony coştu!


Son günlerin bomba cihazlarından Sony Xperia 5 II Android 11 güncellemesi alıyor olabilir. Bu haber oldukça sevindirici!

Sony Xperia 5 II kutudan Android 10 işletim sistemi ile gelmekte. Ancak henüz resmileşmeyen bir söylentiye göre Sony Xperia 5 II Android 11 güncellemesi telefon piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra tahminen Ekim ayı sonunda, kullanıma sunulacağı iddia ediliyor. Xperia 1 II modelinin de güncellemeyi aynı anda alacağı iddia ediliyor.

Daha önce bir başka söylenti her iki telefonunun da Android 13‘e kadar güncelleneceğini iddia ediyordu. Bu durum, her Android cihaz en fazla üç büyük Android güncellemesi alır fikri ile uyuşmakta. Bu iddiaların hiçbirinin Sony tarafından resmi olarak onaylanmadığını, gördüğümüz tüm basın bültenlerinde yalnızca Android 10‘un piyasaya sürüldüğünden bahsettiğini unutmayın.

Bu yeni söylenti daha da ileri gidiyor ve Xperia 1 II modelinin de Xperia 5 II modeli gibi benzer 120 Hz yenileme hızını kazandığı söyleniyor. “Benzer” diyoruz çünkü 120 Hz yenileme hızında ekran çözünürlüğünün 4K’nın altına düşürülmesini gerekiyor. Bu durum Samsung Galaxy S20 ve Note20 cihazlarında da ekran çözünürlüğünü 120 Hz modunda düşürüyor.

Sony, Xperia 1 II‘nin ekranının siyah çerçeve ekleme teknolojisi sayesinde diğer üreticilerin 90Hz panellerine eşdeğer olduğunu zaten iddia ediyordu. Bununla birlikte bu söylentiye göre Xperia 1 II, gerçekten yüksek bir yenileme hızı moduna sahip olacak olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu