AndroidAndroid GüncellemeGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Android Sürümleri Kullanım Oranları Açıklandı, Android 13 Hala Gerilerde


Google, Android sürümleri kullanım oranlarını açıkladı. En güncel sürüm olan Android 13 hala Android 10’un gerisinde kalıyor.

Google, Android sürümleri kullanım oranlarını açıklamayı sürdürüyor. Arama motoru devi, kullanım oranlarını Google Play Store’u son bir hafta ziyaret eden cihazlardan topluyor ve bunları Android Studio aracılığıyla geliştiricilere sunuyor. Google, bu verileri en son nisan ayında açıkladı.

Geliştiriciler, uygulamaları tasarlarken hangi Android sürümünün destekleneceği konusunda bilinçli seçimler yapmak için bu bilgileri kullanabilir. Ayrıca, Android ekosistemini iOS ekosistemiyle karşılaştırarak güncelleme sunumu ve cihaz kabul oranlarındaki eşitsizlikleri görmek açısında önemli veriler.

Android Sürümleri Kullanım Oranları

Google’ın en son verilerine göre, Android 13 şu anda dünyadaki aktif cihazların yaklaşık %15’inde yüklü. Android 13’ün resmi dağıtımı üzerinden yaklaşık sekiz aylık bir süre geçtiğini belirtelim. Android 13 buna rağmen kullanım oranı itibariyle Android 10’u yakalayabilmiş değil.

Nisan ve haziran ayı verileri kıyaslandığında kullanım oranlarında önemli bir değişimin yaşanmadığını söyleyebiliriz. Şu an tüm Android üreticileri, Android 13 güncellemesini sunduğu için bu sürümde bir artış doğal karşılanmakta. Android 13’ün nisan ayında yüzde 12.1 olan kullanım oranı haziran ayı başında yüzde 14.7’ye yükseldi.

Bu arada, Android 12, 11 ve 10 sürümlerinde hafif düşüşler gözleniyor. Düşüşe rağmen Android 11, küresel cihazların %23,1’inde yer alarak pazar payı en yaygın olan Android sürüm olmayı sürdürüyor.

Nisan ayından haziran ayına gelirken ilginç bir şekilde Android 8.0 Oreo’nun kullanım oranını artırdığı görülüyor. Büyüme %6,7’den %8,3’e şeklimde gerçekleşti. Android Oreo’nun yeniden dirilişinin arkasındaki nedenler bilinmiyor. Bu değerşler büyük olasılıkla cihaz uyumluluğu, kullanıcı tercihleri ​​ve yazılım güncellemeleri gibi faktörlerden etkilenmekte.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu