Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 13 Tam Bir Canavar Olacak

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 13 hakkında yeni bilgiler geldi. Bu telefon donanımı ile çılgın atacak.

Çinli Xiaomi, geçtiğimiz Aralık ayında Xiaomi 12 ile karşımıza çıkmıştı. Seriyi bu yıl içerisinde genişleten firmanın yakında Xiaomi 12 Ultra modelini tanıtması bekleniyor. Leica ile ortaklık kuran firmanın asıl planlı Xiaomi 13 üzerine olacak gibi görünüyor. Daha 6 ay varken yeni canavar hakkında sızıntıların gelmesi ortalığı kızıştıracak.

Xiaomi 13 özellikleri ile şaşırtacak

Söylentilere göre telefonda 2K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli AMOLED ekran yer alacak. LTPO 2 teknolojisine sahip olacak bu ekranın DisplayMate’ten A+ derecesi alması bekleniyor. Telefonun kalbinde ise yaz sonu tanıtılacak olan Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti yer alacak. Bu yonga seti performans ve verimlilik konusunda Snapdragon 8+ Gen 1’den bile çok daha iyi olacak.

 

Yeni nesil yonga setinin TSMC’nin 4nm işlem süreci ile üretilmesi ve 1+3+5 üç küme mimarisini kullanacağı söyleniyor. Isınma sorunu diye bir şey yaşanmayacak olan bu yonga setinin GPU performansı da merakla bekleniyor. Xiaomi 13’e dönecek olursak telefonun 8 GB ve 12 GB RAM’li sürümleri bulunacak. Bu RAM’ler tahmin edebileceğiniz gibi LPDDR5 olacak.

Xiaomi 12 ve 12 pro
Xiaomi

Kamera tarafında ise Xiaomi’nin Leica işbirliğini yeni modelde de kullanması bekleniyor. 200 Megapiksel sensörü kullanması beklenen Çinli firma, DxOMark testinde kartları yeniden dağıttırabilir. Aralık ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Xiaomi 13’ün detayları şimdilik bu kadar. Muhtemelen yaz sonuna doğru telefon hakkında daha fazla detay ve render görsellerini göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu