Akıllı TelefonAndroidGenelSamsung

Samsung Snapdragon İşlemci Kullanımını Sürdürecek

Yeni bir rapora göre Samsung, Galaxy S24 serisinde de Snapdragon işlemcilerin hız aşırtılmış versiyonlarını kullanmaya devam edecek.

Samsung, 1 Şubat tarihinde duyuracağı Galaxy S23 serisinde tamamen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini kullanacak. Hatta Samsung ve Qualcomm arasındaki özel anlaşmaya göre işlemci, Galaxy S23 serisinde hız aşırtmalı olarak karşımıza çıkacak. Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Samsung, Galaxy S24 serisinde de tamamen Qualcomm işlemci tercih edecek.

Galaxy S24 serisinde Snapdragon ailesinin hız aşırtmalı tek çipli sisteminin kullanımı sürecek. Şirket, henüz Snapdragon platformu ile rekabet edecek bir Exynos işlemci oluşturamadı. Bu nedenle gelecek yıl da Galaxy S serisinde herhangi bir Exynos işlemci görmeyeceğiz. Özellikle son yıllara baktığımızda hem verimlilik hem de performans anlamında Snapdragon işlemcilerin Exynos ile arayı açtığını görebiliyoruz.

Samsung’un akıllı telefon bölümünün (Samsung MX), yeni yüksek performanslı tek çipli sistemler geliştirmek için kendi mühendislik ekibini kurduğu bildiriliyor. Kaynağa göre yeni bölümün ilk işlemci birimi 2025 yılında Galaxy S25 serisiyle birlikte piyasaya sürülecek.

Kısa süre önce Galaxy S23 Ultra modelinin test sonuçları internete sızdırıldı. GPU performansı, Galaxy S22 Ultra’ya kıyasla %50’den artarken telefonda Güney Koreli üretici tarafından özel olarak ayarlanmış Snapdragon 8 Gen 2 işlemci birimi yer alacak. Bu platformun işlemci frekansı 3.36 GHz’e çıkarıldı. Aradaki performans farkı göz önüne alındığında geliştiricilerin GPU’yu da overclock ettiği tahmin ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu