Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 2200 Galaxy S22’ye Özel Olmayabilir

Samsung’un yeni Exynos 2200 yonga setinin Galaxy S22’ye özel olmayacağı ortaya çıktı. Bu yonga seti tüm telefonlarda kullanılabilir.

Güney Koreli Samsung, bu yılın başlarında AMD ile çalıştığını ve AMD’nin yeni nesil mobil GPU’sunun bir sonraki amiral gemisi Exynos 2200 yonga setinde kullanılacağını açıklamıştı . Gelecek yıl Galaxy S22 serisine güç vermesi beklenen RDNA2 mimarili yeni yonga seti hakkında bugün ilginç bilgiler ortaya çıktı. Görünüşe göre yeni yonga seti sadece Galaxy ailesine özel olmayacak.

Exynos 2200 Vivo telefonlarda da kullanılabilir

Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da Exynos 2200’ün Vivo‘nun yakında tanıtacağı telefona güç vereceği iddia edildi. Vivo ile son zamanlarda yakınlaşan Samsung‘un böyle bir hamle yapması pek şaşırtmaz. Hatta yakın zamanda bazı Exynos yonga setleri Vivo’nun telefonlarında bile kullanılmıştı.

Yeni nesil oyun konsolları ile tanıdığımız RDNA 2 mimarisinin mobil cihazlara gelecek olması, mobil oyunların seviye atlayacağının bir işareti. Diğer söylentiler ise AMD GPU’lu Exynos 2200’ün Samsung’un Windows 10 PC’sine güç sağlayacağını öne sürüyor. Yonga ile ilgili çok fazla ayrıntı şimdilik bulunmuyor. Muhtemelen yılın sonuna doğru Samsung ve AMD işbirliğiyle geliştirilen bu yonga seti hakkında daha fazla detay açıklanacak.

Samsung Exynos 2200

Apple’ın Apple M1 hamlesine karşılık vermek isteyen Samsung, RDNA 2 ile gücüne güç katacak. Verimlilik konusunda da iyileştirmeler sunacak olan bu yonga seti, Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi yongasından bile güçlü olabilir. Bakalım 2022 yılında yonga seti savaşlarında kazanan taraf kim olacak? Qualcomm ile Samsung arasındaki rekabet sırasında uygun fiyatlı performans canavarı işlemcileri ile MediaTek de sürpriz bir çıkış yapabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu