GoogleGüncel Teknoloji HaberleriGündemGüvenlikTeknoloji

Google hesapları yeni güvenlik önlemiyle daha güvenli!

Google hesapları yeni güvenlik önlemleriyle daha iyi korunuyor. Google yeni uygulamaya başladığı güvenlik önlemini bugün kullanıcılara sundu.

Bugün Google gururla “şifrenin sonunun başlangıcını” duyurdu. Bunun nedeni, ilk kez, “uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmanın en kolay ve en güvenli yolu, şifresiz bir geleceğe doğru büyük bir adım” olarak adlandırdığı geçiş anahtarlarını kullanıma sunmaya başlaması.

Bu aslında gerçekten iddialı bir girişim. Çünkü parolalar, uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmanıza olanak tanır. Ancak geçiş anahtarları, kimlik avı gibi çevrimiçi saldırılara karşı dirençlidir ve onları tek seferlik SMS kodları gibi şeylerden daha güvenli hale getirir.

Ancak, geçiş anahtarları kullanırsanız, ekran kilidi açma PIN’inizin artık zayıf kalacağını unutmayın. Bu PIN 1234 veya 0000 gibi bir şeyse ve birisi telefonunuzu çalarsa, parolalarla korunan tüm hesaplarınıza da erişebilir.

Bugünden itibaren, parolayla oturum açma, Google Hesabı kullanıcıları için sadece bir seçenek olacak. Docusign, Kayak, PayPal, Shopify ve Yahoo! Japonya geçiş anahtarları için belli bir düzeyde destek halihazırda sunuyor.

Google Hesabınız için geçiş anahtarlarını denemek istiyorsanız buraya tıklayın. Telefonunuza güçlü, çok haneli bir PIN belirlemeyi de unutmayın. Google Workspace hesapları için yöneticiler, yakında son kullanıcılar için geçiş anahtarlarını etkinleştirme seçeneğine de sahip olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu