Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Nova 8i Fiyatı iPhone 11 ile Yarışıyor

Huawei’nin yeni orta segment telefonu Huawei Nova 8i Türkiye’de satışa sunuldu. Ancak fiyat kurdan dolayı beklentilerin çok üstünde.

Çinli Huawei geçtiğimiz aylarda karşımıza Huawei Nova 8i ile çıkmıştı. Türkiye’de resmi olarak satışa sunulan telefonun orta segmentin önemli oyuncuları arasında yer alması bekleniyordu. Ancak kurdaki artıştan dolayı orta segment telefon ülkemizde 6.499 TL gibi oldukça yüksek fiyattan raflardaki yerini aldı. Snapdragon 662 yonga setinden beslenen telefonlar bile artık bu fiyat bandından satılacak gibi görünüyor.

Huawei Nova 8i özellikleri ile neler sunuyor?

Nova 8i’de bizi 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde IPS LCD ekran karşılıyor. Bu fiyata AMOLED ekranlı telefonlar varken LCD ekranlı telefonun 6.499 TL’den müşteri bulmasız biraz zor görünüyor. Kaputun altına baktığımızda ise bizi Qualcomm’un orta segmentin giriş seviyesi yonga seti Snapdragon 662 karşılıyor. RAM tarafında ise telefonda 6 GB RAM tercih ediliyor.

Arka bölümünde ana kamerada f/1.9 diyafram açıklığına sahip 1/1.7 inç boyutunda 64 megapikselllik bir sensör kullanılıyor. 120 derece görüş açısına sahip ultra geniş açılı kamera 8 megapiksel çözünürlüğünde. Telefonda ayrıca 2 megapiksel derinlik ve 2 megapiksel makro kameralara yer veriliyor. Önde ise geniş açılı 16 megapiksel kamera bulunuyor.

Huawei Nova 8i Türkiye

Çinli teknoloji üreticisi ayrıca 21 Ekim 2021 tarihinden önce Huawei üyeliğini aktif etmiş kullanıcılara 12 ay ekran koruma garantisi de sunuyor. Kutusundan 66W hızlı şarj destekli 4.300 mAh kapasiteli batarya ile çıkan telefonda ilginç bir şekilde HarmonyOS 2.0 yerine Android 10 işletim sistemi kullanılıyor. Ancak Android’in olması demek Google Servisleri’nin kullanılabiliyor anlamına gelmiyor. Bu telefonda yine Huawei Mobil Servisleri yer alıyor. Bu telefonun HarmonyOS 2.0 güncellemesini alıp almayacağı şimdilik bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu