Akıllı TelefonCep TelefonuGüncel Teknoloji Haberleri

Tüm Apple İşlemci Ailesi Karşılaştırıldı! Sonuçlar Şaşırtıcı

Macworld portalı tüm Apple işlemci ailesini birbiriyle kıyasladı. Her A serisi işlemci öncekinden %10-15 daha güçlü durumda.

Macworld portalı Apple firmasına ait tüm işlemci ailesini birbiri ile karşılaştırdı. Mobil tarafında çok güçlü olan A serisi işlemcilerin, son teknoloji bilgisayar çipleri karşısında nasıl performans gösterdiğini merak ediyorsanız bu haberimiz tam size göre.

Apple A Serisi Mobil İşlemci Kıyası

Macworld yaptığı testleri tekli çekirdek, çoklu çekirdek ve grafik performansı olarak 3 ayrı başlık altında inceledi.

Geekbench 6 Çoklu Çekirdek
Geekbench 6 Çoklu Çekirdek
Tek çekirdek performansı
Tek çekirdek performansı
Grafik performansı
Grafik performansı

İstatistikler incelendiği zaman iPhone mobil işlemcilerinde her nesilin performansı bir önceki nesile göre %10-15 arasında daha güçlü olduğunu göreceksiniz. Sentetik testlerin ortaya koyduğu sonuçlara göre  iPhone 15 Pro serisiyle tanıtılan 3 nm A17 Pro işlemcisi mobil tarafında şu anlık rakipsiz durumda.

Çok çekirdekli performans
Çok çekirdekli performans
Tek çekirdek performansı
Tek çekirdek performansı

Tablet ve laptop tarafına gelince işler biraz karışıyor.  Çok çekirdek performasında A15 işlemciye sahip iPad mini ile M1 iPad Air arasındaki fark %50’ye çıkmış durumda. Ancak M2’deki iPad Pro, M1’deki iPad Air 5’ten yalnızca %17 daha hızlı.

Grafik performansı
Grafik performansı

Grafik performansına bakılınca M2 çipi, M1 çipinden %41 oranında daha iyi performans gösteriyor ve M1 ile A15 Bionic arasındaki fark da %65 seviyesinde.  Bilgisayar ve mobil işlemcilerin karşılaştırılmasında ne kadar yanlış olduğu görülüyor.  Çünkü A17 Pro çipine sahip en güçlü iPhone 15 Pro, M2 Ultra tabanlı Mac bilgisayarlardan %287 daha düşük. Grafik tarafında ise A17 Pro, 76 çekirdekli GPU’lu M2 Ultra’dan %820 gibi şaşırtıcı bir oranla daha yavaş. Böylelikle Apple işlemci kıyasında mobil ile laptop yonga setlerinin kıyasındaki uçurum bir kez daha görüldü.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu