Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Megapiksel savaşları nereye gidiyor? 108 megapiksel nedir abi?


Bir dönemdir ses çıkmayan ve savaş cephesi kapatılan Megapiksel savaşları yeniden başlamış görünüyor. 48, 64 derken şimdi de 108 megapiksel ortaya çıktı!

Akıllı telefon pazarında bundan yıllar önce başlayan Megapiksel savaşları bugün yeniden hortlamış görünüyor. Sanki en yüksek megapiksel en iyi fotoğrafı çeker en iyi videoyu çeker algısı üreticiler tarafından tüketicilere empoze edilmeye çalışırken bu kadar yüksek çözünürlüklere gerçekten de ihtiyaç var mı?

5 Katlı bir bina için reklam afişi falan yapmayacaksanız bugünün megapiksel değerlerine gerçekten de ihtiyacınız yok. Geçtiğimiz günlerde Zeiss Group’un CEO’su ve Başkanı Dr. Michael Kaschke bir açıklama yaparak günümüz megapiksel savaşlarının gereksizliğine değinmişti. Bizde teknoburada.net olarak bu durumu bir video ile sizlerle paylaşmak istedik.

Sony IMX586 ve Samsung GM1 kamera sensörleri 48 megapiksel desteği sağlarken bugün özellikle orta segment pazarı bu sensörler ile doldu. Xiaomi Redmi Note 8 Pro ve Realme XT gibi telefonlar ise Samsung üretimi 64 megapiksel kamera sensörü kullanacaklarını duyurdular. Bununla birlikte Samsung Bright HMX isimli 108 megapiksel kamera sensörünü de tanıttı ve Xiaomi yeni nesil Mi Mix 4 serisinde bu kamera sensörünü kullanacak.

Peki bu çözünürlük savaşları nereye gidiyor? Değişim çözünürlük mü yoksa farklı bir kriter mi? Tüm bu soruları bir araya getirdik ve sizler için bir video hazırladık. Gelin birlikte izleyelim…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu