Güncel Teknoloji HaberleriKoronavirüsMobirollerTeknoloji

Amerika Koronavirüs olanları tutuklamaya başlıyor! Önlemler sertleşiyor

Bugün başlayan yasaklar dahilinde Amerika Koronavirüs için sert önlemlerini daha da sertleştirerek devam ediyor. Peki Türkiye’de durum ne?

Koronavirüs dünyayı tehdit etmeye devam ederken ülkemizde ise sanki COVID-19 bitmiş gibi bir algı oluştuğunu görüyor ve bunu çok tehlikeli buluyoruz. Zira başımızı sokaktan dışarıya uzattığımızda tüm halkın ilginç bir şekilde maskesi bile olmadan dolaştığına şahit oluyoruz. Koronavirüsten en çok etkilenen ülke ise Amerika oldu. Amerika Koronavirüs salgınını çok geç ciddiye aldı ve sonuçları da çok ama çok ağır oldu.

Amerika’da pandeminin kontrol altına alınması ile ilgili birçok çalışma yürütülüyor ve bazı eyaletlerde başlayan bir uygulama tüm Amerika’ya yayılacak gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere Amerika’da ev hapsi denen bir ceza var. Hatta hatırlayacaksınız Huawei CEO’su Ren Zhengfei‘nin kızı Huawei CFO’su Meng Wanzhou da böyle bir ceza almıştı. İşte bu cezanın çekilip çekilmediğini kontrol eden ve ayak bileğine takılan takip cihazı Koronavirüs taşıyan hastalara konacak ve evlerinden çıkmamaları sağlanacak.

Amerika Koronavirüs önlemlerini sertleştiriyor!

Bunun insan hakları ve mevcut Amerikan yasalarına belli bir noktada aykırı olduğu belirtilse de diğer insanları korumak adına güzel bir uygulama olabilir. Koronavirüs taşıyan ve “zaten bana bulaştı başkasına da bulaşsın” diyen psikopatların da böylece dışarıda olamayacağı da kesinleşmiş oluyor. Bu ve buna benzer sert önlemler alınmadığı ve insanların sanki dışarıda Koronavirüs yokmuş gibi dolaştığı sürece bu virüs hayatımızı yok etmeye devam edecek.

Umarız ülkemizde de “Koronavirüs geçti” havası yerini yine “Koronavirüs bizi ve sevdiklerimizi öldürebilir” havasına dönebilir. Yoksa şu anda dışarıdaki hava bizi ikinci bir dalgaya sürükleyebilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu