Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Türkiye Müjdeli Haberi Verdi!


OPPO Türkiye ülkemizdeki telefon üretimi hakkında merakla beklenen müjdeli haberi paylaştı. OPPO ülkemizde telefon üretimini artırabilir.

Türkiye pazarına Çinli teknoloji üreticileri akın akın gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ülkemizde telefon üretimine başlayacağını müjdeleyen OPPO Türkiye bugün bir müjdeli haberi daha bizlerle paylaştı. OPPO, yaptığı açıklamada İstanbul’daki yeni fabrikasında üretime başladığını açıkladı. Bu üretim sayesinde global üretim kapasitesini artıracağını duyuran Çinli firma, ülkemizde uzun vadede yatırımlar yapmaya devam edecek.

OPPO Türkiye yeni telefonları için müjdeli haberi verdi

Ülkemizdeki ekonomiyi canlandıracak olan bu üretim firmanın tedarik zincirini de güçlendiriyor. Açıklamaya göre firma, CKD sertifikası alarak Türkiye’de fabrika kuran tek akıllı telefon markası konumunda ve bu ithal edilmiş hazır bileşenleri monte etmek yerine OPPO ürünlerinin sıfırdan üretilmesine de olanak tanıyor. Bu sayede firmaya göre fabrikada üretilen ürünler “Made in Turkey” sözünün hakkını veriyor.

OPPO Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Johnny Zhang, konuyla ilgili olarak “İstanbul Tuzla’da kurulan bu son teknoloji fabrika, OPPO’nun Avrupa’da devam eden yolculuğunda bir başka önemli kilometre taşını oluşturuyor. Hükümetin ticari operasyonlarımızda ve tesis inşaatımızda gösterdiği destekler için son derece müteşekkiriz. Yeni fabrikayla, OPPO’nun yerel pazara ve sadık müşterilerine verdiği uzun dönem taahhüdünü yerine getirmek için birinci sınıf bir konuma sahibiz.” ifadelerini kullandı.

OPPO Reno 6

OPPO Türkiye pazarına büyük önem veriyor. OPPO’nun Ataşehir’deki bölge merkezinden sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan ve dört ayda inşa edilen 10.200 m2’lik fabrikasında, yüzde 99’lık kısmı Türk vatandaşı olmak üzere yaklaşık 850 personelin istihdam edildiği de açıklandı Bunlara ek olarak fabrikanın, tedarik zincirleri de hesaplandığında yaklaşık 10.000 dolaylı istihdam imkanı sağlayacağı tahmin ediliyor. Yerelde artan talebi karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada Türkiye’deki tüketiciler arasında popüler olan A Serisi ve Reno Lite model akıllı telefonlar üretiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu