Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei telefonlar Google uygulamalarını kullanmaya devam edecek mi?

Bir süredir farklı farklı kanalların bahsettiği Huawei telefonlar Google uygulamalarını kullanmayacak haberleri ne kadar doğru? İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında Amerikan Hükumetinin tutumu yüzünden büyük bir deprem yaşandı. Amerika, Huawei‘nin Varlık Listesine alınmasını kabul ettikten sonra; Amerikalı şirketlerin de Huawei ile çalışmasının önüne geçildi. Bundan en çok etkilenen ürün grubu ise mobil telefonlar oldu. Bir anda Huawei Google servislerini telefonlarından kaldırmak durumunda kaldı. Bu durumdan eski telefonlar etkilenmedi ve sadece yeni telefonlarda Google uygulamaları bulunmadı. Bir süredir ortada “Huawei telefonlar Google uygulamalarını kullanamayacak” gibi bir algı estiriliyor.

Açıkçası bu algının yanlış bir algı olduğunu Huawei telefon sahiplerine belirtelim. Şu anda elinizde Google servisleri yüklü bir Huawei telefon varsa; bu telefonu aynen bu şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz.

Huawei ABD

Bunun bir de Windows işletim sistemli bilgisayarlar tarafı var. Zira Huawei‘nin laptopları da ülkemizde satılmıştı. Bu konuda da endişelenecek bir durum olmadığını belirtelim. Bugün Windows 10 yüklü bir Huawei laptopunuz varsa; bu ürünün de güvenlik güncellemeleri alacağını belirtelim. Bu konuda da sorun yaşamayacaksınız.

Yani uzun lafın kısası şu; hem telefonlar hem de bilgisayarlar güncelleme almaya devam edecek. Huawei tüm bunların sonunda kendi ekosistemini kuracak ve bu noktada aynen Apple gibi farklı bir platformu bizlere sunacak. HarmonyOS işletim sistemi bugün halen telefonlar için yeterli bir seviyede değil ama 2021 yılı içinde ve özellikle 2022 yılında bu ekosistemi Google’ın ve iOS’un tam karşısında göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu